Στρατηγική, σκέψη, λογική και ψυχραιμία είναι τα απαραίτητα εφόδια, με τα οποία πρέπει να εξοπλιστούν οι επίδοξοι νεαροί σκακιστές. Με την καθοδήγηση των πεπειραμένων καθηγητών μας και μέσα σε ένα ψυχαγωγικό περιβάλλον οι μαθητές μας εκπαιδεύονται στις τεχνικές του σκακιού, στο να αξιολογούν τα δεδομένα που δέχονται και στο να προσπαθούν να βρουν λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν.

Η στοχοθεσία τού διανοητικού αθλήματος του σκακιού είναι η βελτίωση των νοητικών ικανοτήτων των παιδιών, η σφυρηλάτηση του χαρακτήρα τους και η καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος μέσω της ευγενούς άμιλλας.

  • Στο πρώτο μέρος της προπόνησης χρησιμοποιείται διεθνώς εγκεκριμένο λογισμικό πρόγραμμα σκακιού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή συνδεδεμένο σε βιντεοπροβολέα με σκοπό την εκμάθηση των θεωρητικών κανόνων του αθλήματος και την κατανόηση τους μέσω διαδραστικών ασκήσεων.
  • Στο δεύτερο μέρος, χρησιμοποιείται βιβλιοτετράδιο ασκήσεων από διεθνώς αναγνωρισμένη και μεταφρασμένη σειρά με σκοπό την εμπέδωση της θεωρίας, των στρατηγικών και τακτικών θεμάτων του αθλήματος.
  • Στο τρίτο και τελευταίο μέρος παίζονται παρτίδες σκακιού με σκοπό την πρακτική εφαρμογή στο άθλημα και την απόκτηση εμπειρίας αγώνων.
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
Συγκρότημα
Αμαρουσίου
Συγκρότημα
Ηρακλείου

Προχωρημένοι

Αρχάριοι

Οι Πολιτιστικές Δραστηριότητες των Εργαστηρίων Σπουδών ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024.

Τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται σε 340€.