Στρατηγική, σκέψη, λογική και ψυχραιμία είναι τα απαραίτητα εφόδια, με τα οποία πρέπει να εξοπλιστούν οι επίδοξοι νεαροί σκακιστές. Με την καθοδήγηση των πεπειραμένων καθηγητών μας και μέσα σε ένα ψυχαγωγικό περιβάλλον οι μαθητές μας εκπαιδεύονται στις τεχνικές του σκακιού, στο να αξιολογούν τα δεδομένα που δέχονται και στο να προσπαθούν να βρουν λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν.

Η στοχοθεσία τού διανοητικού αθλήματος του σκακιού είναι η βελτίωση των νοητικών ικανοτήτων των παιδιών, η σφυρηλάτηση του χαρακτήρα τους και η καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος μέσω της ευγενούς άμιλλας.

  • Στο πρώτο μέρος της προπόνησης χρησιμοποιείται διεθνώς εγκεκριμένο λογισμικό πρόγραμμα σκακιού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή συνδεδεμένο σε βιντεοπροβολέα με σκοπό την εκμάθηση των θεωρητικών κανόνων του αθλήματος και την κατανόηση τους μέσω διαδραστικών ασκήσεων.
  • Στο δεύτερο μέρος, χρησιμοποιείται βιβλιοτετράδιο ασκήσεων από διεθνώς αναγνωρισμένη και μεταφρασμένη σειρά με σκοπό την εμπέδωση της θεωρίας, των στρατηγικών και τακτικών θεμάτων του αθλήματος.
  • Στο τρίτο και τελευταίο μέρος παίζονται παρτίδες σκακιού με σκοπό την πρακτική εφαρμογή στο άθλημα και την απόκτηση εμπειρίας αγώνων.
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
Συγκρότημα
Αμαρουσίου
Συγκρότημα
Ηρακλείου

Προχωρημένοι

Αρχάριοι

Οι Πολιτιστικές Δραστηριότητες των Εργαστηρίων Σπουδών ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025.

Τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται σε 340€.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος, κάτοχος προπονητικού διπλώματος της σχολής προπονητών σκακιού της γενικής γραμματείας αθλητισμού, είναι ενεργός παίκτης και μέλος της σκακιστικής ομάδας του Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας Αττικής. Η επαγγελματική του πορεία μετρά συμμετοχές σε πολλές σκακιστικές διοργανώσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό. Σπουδαίες διακρίσεις του αποτελούν η κατάκτηση της 1ης θέσης με το κύπελλο Αττικής 2015, το κύπελλο «Σπύρος Μπίκος» 2015, το κύπελλο «Λάζαρος Δρεπανιώτης» 2017 με αποκορύφωμα το κύπελλο Ελλάδας 2019. Η παρουσία των αθλητών του στα πανελλήνια ατομικά και ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα είναι πολύ σημαντική με αποκορύφωμα τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2020 με την ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου των Εκπαιδευτηρίων «Η Ελληνική Παιδεία» και την 1η θέση στο Παναττικό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2024 με την ομάδα του Γυμνασίου Ηρακλείου των Εκπαιδευτηρίων «Η Ελληνική Παιδεία».