Τα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» προσφέρουν 12 τριετείς υποτροφίες στο 100% των διδάκτρων σε άριστους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου το σχολικό έτος 2024 – 2025.

Ο Διαγωνισμός Υποτροφιών θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ώρα προσέλευσης 8:30 π.μ. στο εξεταστικό κέντρο της Ελληνικής Παιδείας – Συγκρότημα Αμαρουσίου (οδηγίες πρόσβασης).

Χρονοδιάγραμμα

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία εξέτασης
Ενημέρωση των υποψηφίων μέσω email
Συνεντεύξεις
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Προθεσμία αποδοχής υποτροφίας και εγγραφής

 

Όροι και Προϋποθέσεις

  • Όλες οι υποτροφίες είναι τριετείς και ισχύουν μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών από την αντίστοιχη σχολική βαθμίδα (Γυμνάσιο, Λύκειο), εφόσον διατηρούν άριστn επίδοση και εξαιρετική διαγωγή.
  • Θα δοθούν 6 υποτροφίες για την Α’ Γυμνασίου και 6 για την Α’ Λυκείου, εκ των οποίων μία υποτροφία από κάθε βαθμίδα απευθύνεται σε μαθητές που ήδη φοιτούν στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Παιδείας.
  • Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται με γραπτές εξετάσεις στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά επί της διδασκόμενης ύλης της τάξης που φοιτούν καθώς και με προσωπική συνέντευξη. Προϋπόθεση αποτελεί η επίτευξη βαθμού Άριστα και στα δύο γραπτά.
  • Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα έχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου δημοσίων ή ιδιωτικών Σχολείων. Εξαιρούνται τα παιδιά των οποίων οι γονείς ανήκουν στο προσωπικό των εκπαιδευτηρίων «Η Ελληνική Παιδεία».

Για να εγγραφείτε ηλεκτρονικά επιλέξτε τη διεύθυνση: elp.gr/engrafes/ypotrofies/engrafi