Τα Εκπαιδευτήρια “Η Ελληνική Παιδεία” προσφέρουν 12 τριετείς υποτροφίες στο 100% των διδάκτρων σε άριστους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Ο Διαγωνισμός Υποτροφιών θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, ώρα προσέλευσης 8:30 π.μ. στο εξεταστικό κέντρο της Ελληνικής Παιδείας – Συγκρότημα Αμαρουσίου (οδηγίες πρόσβασης).

Χρονοδιάγραμμα

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία εξέτασης
Ενημέρωση των υποψηφίων μέσω email
Συνεντεύξεις
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Προθεσμία αποδοχής υποτροφίας και εγγραφής

 

Όροι και Προϋποθέσεις

  • Όλες οι υποτροφίες είναι τριετείς και ισχύουν μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών από την αντίστοιχη σχολική βαθμίδα (Γυμνάσιο, Λύκειο), εφόσον διατηρούν άριστn επίδοση και εξαιρετική διαγωγή.
  • Θα δοθούν 6 υποτροφίες για την Α’ Γυμνασίου και 6 για την Α’ Λυκείου, εκ των οποίων μία υποτροφία από κάθε βαθμίδα απευθύνεται σε μαθητές που ήδη φοιτούν στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Παιδείας.
  • Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται με γραπτές εξετάσεις στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά επί της διδασκόμενης ύλης της τάξης που φοιτούν σύμφωνα με τις ιδιαίτερες συνθήκες εκπαιδευτικής πράξης λόγω Covid-19 καθώς και με προσωπική συνέντευξη. Προϋπόθεση αποτελεί η επίτευξη βαθμού Άριστα και στα δύο γραπτά.
  • Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα έχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου δημοσίων ή ιδιωτικών Σχολείων. Εξαιρούνται τα παιδιά των οποίων οι γονείς ανήκουν στο προσωπικό των εκπαιδευτηρίων “Η Ελληνική Παιδεία”.

Για να εγγραφείτε ηλεκτρονικά επιλέξτε τη διεύθυνση: elp.gr/engrafes/ypotrofies/engrafi