Η άθληση βοηθά τα μικρά παιδιά να βελτιώνουν τη δύναμη, την ταχύτητα, την ελαστικότητα, την αυτοσυγκράτηση και την ισορροπία τους. Συνδράμει ακόμα, στο να διοχετεύσουν την ενέργεια που έχουν μέσα τους με όμορφο και δημιουργικό τρόπο και να μάθουν σιγά-σιγά πώς να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

Τις ανάγκες αυτές έρχονται να καλύψουν οι Αθλητικές Δράσεις Νηπιαγωγείου, οι οποίες αποτελούν ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια με ασκήσεις ισορροπίας, συναρμογής και συνεργασίας.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι :

 • Τα παιδιά να γυμνάζονται, να ψυχαγωγούνται και να κοινωνικοποιούνται.
 • Να σέβονται τους κανόνες και τους συμμαθητές τους, να αναπτύσσουν ομαδικό πνεύμα και να υιοθετούν μορφές συμπεριφοράς που συνάδουν με τον αθλητισμό..και όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι.
 • Η εκτέλεση βασικών κινητικών δεξιοτήτων μετακίνησης, σταθεροποίησης και χειρισμού.
 • Η μάθηση των βασικών κινητικών δεξιοτήτων είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί:
 1. σχηματοποιεί βάση για την επιτυχία στις αθλητικές δεξιότητες κατά τη διάρκεια της εφηβείας και της ενήλικης ζωής,
 2. τα μικρά παιδιά απολαμβάνουν τη μάθηση και
 3. όταν οι κινητικές δεξιότητες κατακτηθούν, διατηρούνται διά βίου.
 • Τέλος η «αποσυμπίεση» των παιδιών μετά το πέρας του πρωινού προγράμματος συμμετέχοντας είτε σε ομαδικά παιχνίδια είτε σε καθορισμένες αθλητικές δραστηριότητες ανάλογα τη μέρα και το τμήμα.

Προπονητική προσέγγιση:

 1. Γυμναστική με έμφαση στο κινητικό στοιχείο
 2. Ασκήσεις ισορροπίας και συναρμογής
 3. Ομαδικά παιχνίδια
 4. Παιχνίδια συνεργασίας και εμπιστοσύνης με οπτικά και λεκτικά ερεθίσματα
 5. Παιχνίδια με μπάλες και στεφάνια
 6. Γνωριμία με τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
Συγκρότημα Ηρακλείου

Οι Αθλητικές Δραστηριότητες των Εργαστηρίων Σπουδών ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025.

Τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται σε 250€.

Ο Βαγγέλης Τσιώλης είναι Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου και πρώην διεθνής επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Σαν αθλητής μέτρησε 220 επαγγελματικές συμμετοχές σε Α’ και Β’ Εθνική κατηγορία, 11 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα των Ελπίδων και υπήρξε μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας του 2004. Ως βοηθός προπονητή εργάστηκε από το 2011 σε ομάδες της Super League 1 και από το 2016 ακολουθεί καριέρα πρώτου προπονητή σε ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με τελευταία τον Αήττητο Σπατών.

Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA A κι έχει ως ειδίκευση την ανάλυση αντιπάλων. Είναι διαχειριστής του λογισμικού αξιολόγησης ποδοσφαιριστών Soccer Evaluation, διοργανωτής του διεθνούς συνεδρίου ποδοσφαίρου, το οποίο έλαβε χώρα στο Μουσείο Ακροπόλεως Global Football Symposium το 2019, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε την πρώτη του συγγραφική δουλειά με τίτλο «Επίλυση Αγωνιστικών Προβλημάτων». Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα εργάζεται ως προπονητής ποδοσφαίρου στα Εκπαιδευτήριά μας.