Στην Εκπαιδευτική Ρομποτική οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με όλες τις επιστήμες του STEM (Φυσική, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά). Αντιλαμβάνονται με πρακτικό και πειραματικό τρόπο τις φυσικές επιστήμες, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, μαθαίνουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, αναπτύσσουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Με τη χρήση των πιο σύγχρονων πακέτων εκπαιδευτικής ρομποτικής της LEGO, οι μαθητές μας ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα προσανατολίζονται στην κατάκτηση των:

  • Α’ – Β’ Δημοτικού: Απλές Μηχανές και Αυτοματισμοί
  • Γ’ – Δ’ Δημοτικού: Προχωρημένη Μηχανική και Αυτοματισμοί
  • Ε’ Δημοτικού – Γυμνάσιο: Ρομποτική για Πρωταθλητές

Όλη η προσπάθεια των παιδιών μας στο τέλος της χρονιάς επισφραγίζεται με τη συμμετοχή τους σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Με την παρουσία τους στον διαγωνισμό βελτιώνουν τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες, παρουσιάζοντας την εργασία τους στην κριτική επιτροπή και ανακαλύπτοντας τη διαφορετική προσέγγιση των άλλων ομάδων της ηλικίας τους πάνω στην ίδια θεματική. Τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια, που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
Συγκρότημα
Αμαρουσίου

Α’ – Δ’ Δημοτικού

Ε’ Δημ. – Β’ Γυμνασίου

Συγκρότημα
Ηρακλείου

Α’ – Δ’ Δημοτικού

Ε’ Δημ. – Β’ Γυμνασίου

Οι Δραστηριότητες Νέων Τεχνολογιών/STEM των Εργαστηρίων Σπουδών ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025.

Τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται σε 340€.

Η Αγγελική Κριτσωτάκη, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι υπεύθυνη για τα τμήματα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Έχει βραβευτεί με το Θωμαΐδειο Βραβείο των Επιστημών και των Τεχνών (2010), ενώ κατέκτησε την τρίτη θέση με την ομάδα της στον Τεχνολογικό Διαγωνισμό Καινοτομίας στην Υγεία “Hacking Health Athens” το 2019. Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια ως Μηχανικός Λογισμικού σε εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων και η Philips. Διδάσκει Πληροφορική στο Γυμνάσιο Ηρακλείου των Εκπαιδευτηρίων μας και το 2023 ήταν η καθηγήτρια της Πανελλαδικής Πρωταθλήτριας στο Microsoft Word 2019 του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Microsoft Office Specialist. Με τις ομάδες της συμμετέχει στον Περιφερειακό και Τελικό του Πανελλαδικού Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, του WRO Hellas / STEM Education.