26 Μαρτίου 2023… Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 του WRO Hellas στο Κολλέγιο Αθηνών!!

Ομάδες που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να διαγωνιστούν στις 8 κατηγορίες της Διοργάνωσης!

Ομάδες που εργάστηκαν τους τελευταίους μήνες για να σχηματίσουν και να παρουσιάσουν τη δική τους μοναδική λύση στην κατηγορία τους!

Ομάδες που βγαίνουν νικήτριες από αυτό το ταξίδι της γνώσης και της δημιουργίας!!

Νικήτριες είναι και οι ομάδες των μαθητών του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών – STEM των Εργαστηρίων Σπουδών. Τέσσερις διαγωνιζόμενες ομάδες από τα Δημοτικά και τα Γυμνάσιά μας συμμετείχαν στην ανοικτή κατηγορία «Εξελίσσω την πόλη μου με τις απλές μηχανές» (Α’- Δ’ Δημοτικού) καθώς και τις κατηγορίες Regular Αρχάριοι «Τρίλιζα» (10 – 16 ετών) και «Ποδόσφαιρο 2×2» (Γ’ – Δ’ Δημοτικού).

Στην ανοικτή κατηγορία των μικρών τάξεων του Δημοτικού, το φετινό θέμα ήταν «Εξελίσσω την πόλη μου με τις απλές μηχανές». Κάθε ομάδα κλήθηκε να δημιουργήσει μια μακέτα όπου θα περιγράφει ένα τμήμα της πόλης που ονειρεύεται και στην οποία θα περιέχονταν τουλάχιστον τρεις μηχανισμοί (με τη χρήση απλών μηχανών και ηλεκτρικού κινητήρα). Και οι δύο ομάδες μας απέσπασαν Ειδικά Βραβεία στην Κατηγορία «Σύλληψης Ιδέας & Καινοτομίας»!

Η ομάδα μας ELP RoboLAB BLUE ISLAND από το Δημοτικό Αμαρουσίου, με ιδιαίτερη αγάπη προς τη θάλασσα, σχεδίασε ένα λιμάνι και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επίτευξης Στόχου 09 της Unesco (Βιομηχανία, Καινοτομία, Υποδομές). Ενώ η ομάδα μας ELP RoboLAB GREEN CITY από το Δημοτικό Ηρακλείου σχεδίασε μία πράσινη πόλη και το σχολείο της με την χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Πρότασης Φιλικής προς το Περιβάλλον!!

Η ομάδα του ποδοσφαίρου ELP RoboLAB BALI με τους μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Ηρακλείου, Μπαϊρακτάρη Σπύρο και Λειβάδη Ιωάννη, που είχε προκριθεί από τους Περιφερειακούς Αγώνες της Αττικής στην 13η θέση, τερμάτισε στην 22η θέση από τις 54 ομάδες του Τελικού! Εντυπωσιακές αναμετρήσεις, ευγενής άμιλλα, ανατροπή αποτελεσμάτων μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Τέλος, στην κατηγορία Regular Αρχάριοι «Τρίλιζα» (10 – 16 ετών), η ομάδα μας, ELP RoboLAB ELAN με τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αμαρουσίου, Ελισάβετ Κοντοδήμα και του Γυμνασίου Ηρακλείου, Αναστασία Αγριμάνη, που είχε προκριθεί από τους Περιφερειακούς Αγώνες της Αττικής στην 9η θέση, πραγματοποίησε μία πολύ καλή προσπάθεια! Η ομάδα μας μετά από μία δύσκολη περίοδο προετοιμασίας κατάφερε μία εξαιρετική επίδοση στους Περιφερειακούς Αγώνες και πρόκριση στον Τελικό. Μία ομάδα με πολύ καλές βάσεις, η οποία με περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας θα πετύχει ακόμα υψηλότερες διακρίσεις!!

Τις ομάδες ρομποτικής προετοίμασε η εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Ρομποτικής, κ. Αγγελική Κριτσωτάκη και ο βοηθός προπονητή και καθηγητής Φυσικής κ. Χρίστος Κογκάκης. Πολλές ευχαριστίες και στην καθηγήτρια Τεχνολογίας κ. Αθανασία Τσατσαρού για την υποστήριξή της κατά την προετοιμασία μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!! Και εις ανώτερα!!

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την παρουσία των ομάδων μας στους Περιφερειακούς Αγώνες της Αττικής στις 18 και 19 Μαρτίου 2023: