Τη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου της κατεύθυνσης Θετικών σπουδών και σπουδών Υγείας του συγκροτήματος Ηρακλείου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο κτίριο του τμήματος και ενημερώθηκαν από τους διδάσκοντες, για τους τομείς του τμήματος αλλά και για σύγχρονα θέματα Φυσικής. Στη συνέχεια παρακολούθησαν εργαστηριακές ασκήσεις σε κεφάλαια ηλεκτρομαγνητισμού και οπτικής οι οποίες παρουσιάστηκαν από φοιτητές του τμήματος.
Η επίσκεψη αυτή άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας.
Πολύ καλές ήταν οι εντυπώσεις που άφησαν και οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, με αποτέλεσμα να δεχθούμε συγχαρητήρια για την ευγένεια και το ήθος τους.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄Λυκείου, ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής επισκέφθηκαν το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.
Εκπρόσωπος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της σχολής, σε συνεργασία με καθηγητές του τμήματος,  ξενάγησαν τα παιδιά μας στις εγκαταστάσεις του τμήματος, τη βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο και τα ενημέρωσαν για το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών και  τις κατευθύνσεις που παρέχονται.
Στη συνέχεια, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας να μπουν στο αμφιθέατρο και να παρακολουθήσουν μαζί με τους πρωτοετείς φοιτητές της σχολής το μάθημα «Εισαγωγή στην Πολιτική Οικονομία» του καθηγητή κυρίου Βαρουφάκη.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση της Ορκομωσίας των αποφοίτων του τμήματος στην αίθουσα τελετών του Μεγάρου του Πανεπιστημιού Αθηνών, με την παρουσία του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και εκλεκτών καθηγητών.
Η εμπειρία ήταν αξέχαστη! Τα παιδιά μας ένιωσαν για λίγο φοιτητές και ενδυναμώθηκαν στον αγώνα τους για την προετοιμασία στις πανελλήνιες εξετάσεις!
Οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου επισκέφθηκαν τη Φιλοσοφική Σχολή, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το σχολείο μας για ουσιαστικό επαγγελματικό προσανατολισμό και προετοιμασία των μαθητών για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές.
Επισκεφθήκαμε την υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη της Φιολοσοφικής Σχολής, δυναμικότητας 500.000 τόμων, και ξεναγηθήκαμε εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο λειτουργίας της. Ακολούθως, στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, συζητήσαμε με τον αναπλ. Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου κ. Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της Ηθικής Φιλοσοφίας στη σύγχρονη εποχή. Ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Warwick, αριστούχος του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας και απόφοιτος των σχολείων μας κ. Βαγγέλης Παπαϊωάννου μας ξενάγησε στο Μουσείο Εκμαγείων της Σχολής και μας παρουσίασε τις σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, καθώς και το δρόμο που οδηγεί προς τις μεταπτυχιακές σπουδές. Τέλος, η επικ. Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Μαμούρα, σε συνεργασία με τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια κ. Αν. Χρυσικού, μας ενημέρωσε για τη σύζευξη Κλασικών Σπουδών και Εκπαίδευσης, θέτοντας μια σειρά από γόνιμους προβληματισμούς για το έργο του μελλοντικού εκπαιδευτικού.
Άλλη μια πολύ σημαντική ευκαιρία, για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να προσανατολιστούμε με ακρίβεια, μιλώντας με τους ειδικούς και μαθαίνοντας από αυτούς!