Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία» της Α΄ Λυκείου, υλοποιήθηκε με επιτυχία, από 28/3/2023 έως 6/4/2023, το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Banking 101” διάρκειας 4 διδακτικών ωρών, με θέμα τη σύγχρονη τραπεζική και τις εφαρμογές της. Το σεμινάριο, σχετιζόταν με τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τη χρήση τραπεζικών καρτών. Την ευθύνη της οργάνωσης έχει το «E square Project»,  μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δραστηριοποιείται στο πεδίο του Οικονομικού Αναλφαβητισμού στην Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο, έχει εγκριθεί από το ΙΕΠ και είναι χρηματοδοτούμενο από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι μαθητές βίωσαν μια «αληθινή εμπειρία» σε θέματα τραπεζικών πρακτικών, μέσα από παιχνίδια ρόλων που τους ενθουσίασαν!  Χρησιμοποίησαν ιστοσελίδα προσομοίωσης e-banking μιας εικονικής τράπεζας   και  πραγματοποίησαν εικονικές συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο!

Επίσης, συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι προσομοίωσης δανειοδότησης, όπου κλήθηκαν να γίνουν τραπεζίτες, συγκρίνοντας προφίλ υποψήφιων πελατών που αιτούνται δάνεια, με στόχο την κατανόηση του προφίλ του συνετού δανειολήπτη. Η βιωματική αυτή προσέγγιση, ενίσχυσε τη θεωρητική κατάρτιση των μαθητών μας στην οικονομική επιστήμη και συνέβαλε στην απόκτηση επιπρόσθετων γνώσεων καθώς και στην καλλιέργεια πολλαπλών δεξιοτήτων!

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση και το υλικό που χρησιμοποίησαν οι μαθητές μπορείτε να βρείτε στην σελίδα esproject.gr/banking101.

Εκπαιδευτής στο σεμινάριο ήταν ο αριστούχος απόφοιτος του σχολείου μας, οικονομολόγος, κ. Στέλιος Φετάνης. 

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα συνεργατών του σεμιναρίου “Banking 101”, καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια του μαθήματος κ. Λεμπιδάκη Άννα, Oικονομολόγο των σχολείων μας, και ευχόμαστε συνέχεια των καλών αυτών πρακτικών!