Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου εν όψει του τέλους του σχολικού έτους απόλαυσαν μια ημερήσια καταπληκτική εκδρομή στην Αίγινα

Ο πρώτος σταθμός μας στον τόπο του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου. Στην μονή του είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να προσκυνήσουμε στο κελί του, στον τάφο του και τα Άγια λείψανά του στο ναό. Στο αρχονταρίκι της Μονής, η μοναχή Χρυστονύμφη μας μίλησε από καρδιάς για το βίο, το έργο και τα θαύματα του παγκόσμια αγαπητού Αγίου Νεκταρίου. Θαυμάσαμε το γεγονός πώς αντιδοξάζει ο Θεός, όσους τον δοξάζουν.

Δεύτερος σταθμός ο υπέροχος ναός της νύμφης Αφαίας. Οι κίονες του, που μοιάζουν με εκείνους του Παρθενώνα στέκουν όρθιοι μεταξύ ουρανού και γης, μαρτύριο του μακραίωνου πολιτισμού μας που δεν καταλύεται από τον χρόνο και τα σπαθιά.

Τρίτος σταθμός η όμορφη περιοχή του Μαραθώνα όπου απολαύσαμε όλοι μαζί ένα οικογενειακό τραπέζι με νόστιμο μεσημεριανό φαγητό και χαρήκαμε το λευκό και το γαλάζιο σε ένα ήρεμο παραλιακό τοπίο. Τελικός σταθμός η πόλη της Αίγινας με το γραφικό λιμάνι, τα παραδοσιακά δρομάκια της, τις ιστορικές της εκκλησίες, τις παραδοσιακές της άμαξες στους δρόμους και τα γευστικά Αιγηνίτικα φιστίκια της.

Παντού ο καιρός γλυκός και ανοιξιάτικος, οι γλάροι πολλοί και φιλικοί, ο ουρανός και η θάλασσα στην καλύτερή τους ώρα.

Όλα μαζί συνήργησαν στη μεγάλη επιτυχία της εκδρομής μας!