Κυκλοφόρησε το 21ο τεύχος του περιοδικού «Δρόμος», το οποίο εκδίδει το Λύκειο Ηρακλείου “Η Ελληνική Παιδεία” από το 1997.

Το σχολικό μας περιοδικό «Δρόμος», εδώ και είκοσι χρόνια δίνει το «παρών» στον σχολικό περιοδικό τύπο με αντιπροσωπευτικά θέματα και στιγμιότυπα από τη σχολική ζωή όλων των βαθμίδων των σχολείων της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ». Τα θέματά του ποικίλα. Γνωσιολογικά, πνευματικά, αθλητικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά, δρώμενα και δημιουργίες των μαθητών μας. Μια σχολική κοινότητα ζωντανή και δραστήρια προβάλλει μέσα από τις σελίδες του. Ώρες μαθήματος και διαλείμματος, σχολικές γιορτές και εκδρομές, ποικίλες εξωσχολικές δραστηριότητες, επιδόσεις, διαγωνισμοί και βραβεύσεις!

Το περιοδικό είχε τιμηθεί με το Α’ Βραβείο από τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», μετά τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό που διοργάνωσε, το Δεκέμβριο του 2018.

Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό, έναν τομέα τον οποίο τα σχολεία μας θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό για την όλη συγκρότηση της προσωπικότητας των μαθητών μας. Ειδικά το τελευταίο έτος τα Εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργάνωσαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς και εκδηλώσεις, με στόχο την ουσιαστικότερη σχέση με τη γλώσσα μας και την ταυτότητά μας. Αποκορύφωμα αυτών των εκδηλώσεων ήταν η Ημερίδα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού με θέμα: «Λόγος – Τέχνη – Ήθος» και συμμετοχή όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των σχολείων μας, η οποία πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική, κατά κοινή ομολογία, επιτυχία στις 2 Μαρτίου 2019.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και 1ος Διασχολικός Αγώνας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού που οργάνωσε το Γυμνάσιο Ηρακλείου, με τη συμμετοχή μαθητών από 13 Γυμνάσια, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019.

Μπορείτε να διαβάσετε το νέο τεύχος εδώ και ορισμένα προηγούμενα τεύχη εδώ.