Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει το σχολείο μας για την προσφορά ποιοτικών μορφωτικών ερεθισμάτων στους μαθητές, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 23 μαθητές της Γ΄ Λυκείου και του Ομίλου Ρητορικής – Επιχειρηματολογίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» στο θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Η παράσταση ανεβαίνει για 5η συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί θεατρική μεταφορά του ομώνυμου έργου του Reginald Rose (το οποίο είναι γυρισμένο και σε κινηματογραφική ταινία από το 1957). Πρόκειται για ένα από τα κλασικότερα δικαστικά δράματα στην ιστορία του θεάτρου και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές κατά το διάστημα της εδώ παρουσίασής του. Παρουσιάζει την αγωνιώδη συζήτηση δώδεκα ενόρκων οι οποίοι πρέπει με στοιχεία και επιχειρήματα να αποφασίσουν για την ποινή που θα επιβληθεί σε έναν νεαρό κρατούμενο, ο οποίος κατηγορείται για φόνο.

Οι μαθητές που παρακολούθησαν την παράσταση εντυπωσιάστηκαν από το βάθος του προβληματισμού για ένα διαρκώς επίκαιρο κοινωνικό θέμα, από την συστηματικότητα στην ανταλλαγή επιχειρημάτων και την επιμονή στην αναζήτηση της αλήθειας – στοιχεία τόσο σημαντικά για τη διαμόρφωση ήθους και κριτικής ικανότητας του σύγχρονου πολίτη.