Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές του νεοσύστατου τμήματος Ρητορικής Γυμνασίου των Εργαστηρίων Σπουδών Αμαρουσίου συμμετείχαν στους 10ους Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων και Λυκείων, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου. Στους Αγώνες έλαβαν μέρος μαθητές από 45 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Στο αγώνισμα των Διττών Λόγων συμμετείχαν οι μαθήτριες: Εβελίνα Καμβύση (Β΄ Γυμνασίου), Μαρία Μπουγιούκου (Γ΄ Γυμνασίου), Μελίνα Μπουγιούκου (Α΄ Γυμνασίου), Ελεωνόρα Νικοπούλου (Γ΄ Γυμνασίου), Νικολέττα Πούλιου (Α΄ Γυμνασίου) και Μαρία-Αναστασία Σμπιλίρη (Γ΄ Γυμνασίου).
Η ομάδα των Διττών Λόγων κατετάγη 11η στην τελική κατάταξη βάσει αποτελεσμάτων.
Στην ατομική βαθμολογία των Διττών Λόγων η μαθήτρια Μαρία-Αναστασία Σμπιλίρη (Γ’ Γυμνασίου) κατέλαβε την 19η θέση ανάμεσα σε 80 μαθητές.

Από τα Εργαστήρια Σπουδών Ηρακλείου συμμετείχαν στο ατομικό αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου ο Μάριος Σπανόπουλος – 19ος (Γ’ Γυμνασίου) και ο Γεώργιος Γογγολίδης 22ος (Γ’ Γυμνασίου).

Τα παιδιά απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε αυτούς τους Αγώνες, οι οποίοι αποτελούν τον πρώτο σταθμό σ’ ένα όμορφο, διασκεδαστικό, ενδιαφέρον και μακρύ ταξίδι!