Η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Αναστασία Αγριμάνη 1η σε διαγωνισμό για την Κύπρο!

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές μας μας κάνουν περήφανους! Άλλη μια συμμετοχή μας σε μαθητική δράση ή διαγωνισμό ανέδειξε τις ιδιαίτερες ικανότητες των μαθητών – αυτές που το τυπικό σχολικό πρόγραμμα δεν μπορεί εύκολα να εντοπίσει ή να αξιοποιήσει! Συμμετέχοντας στον 10ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», τον οποίον συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος, η μαθήτρια της Α΄ τάξης του Λυκείου Ηρακλείου Αναστασία Αγριμάνη κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Τρισδιάστατες κατασκευές» – μαθητές δευτεροβάθμιας, με την ευρηματική σύνθεση: «Κυπριακή ενδυμασία: η Barbie του 19ου αιώνα».

Η Αναστασία είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: μελέτησε τις παραδοσιακές ενδυμασίες της Κύπρου και αποφάσισε να φτιάξει μόνη της μια στολή – την παραδοσιακή στολή της Λευκωσίας του 19ου αιώνα. Όχι όμως για τον εαυτό της, αλλά… για μια κούκλα Barbie! Γιατί οι παραδοσιακές στολές, να μην είναι οι βάση για το παιχνίδι των παιδιών και, παράλληλα, μια μορφή οικείωσης με τον υλικό πολιτισμό και την παράδοσή μας; Το εργαστήρι της… έπιασε φωτιά, η Αναστασία αφιέρωσε ώρες, αλλά ο κόπος της ανταμείφτηκε!

Πολλά συγχαρητήρια Αναστασία! 

 

Άλλη μια σημαντική διάκριση για το σχολείο μας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 η Δέσποινα Άννα Μιχαλάτου, μαθήτρια της Β’ τάξης του Λυκείου μας διακρίθηκε και βραβεύτηκε στον Παναττικό Διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Ι.Κακρίδης»

Βεβαίωση συμμετοχής στο Διαγωνισμό έλαβε και η Κωνσταντίνα Βαρσαμίδη, μαθήτρια της Β’ τάξης επίσης.

Η εκδήλωση βράβευσης έλαβε χώρα στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας με τη συμμετοχή μαθητών/τριών, καθηγητών, διευθυντών και γονέων.

Θερμά Συγχαρητήρια!