Ακόμη και σε εποχές αναγκαστικής αποστασιοποίησης ανάμεσά μας, υπάρχουν τρόποι να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε κοινές εμπειρίες δημιουργίας και χαράς. Το Λύκειό μας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Ρητορικής – Επιχειρηματολογίας, διοργάνωσε μια τέτοια  ευκαιρία: τους Φιλικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ανάμεσα σε ομάδες διττών λόγων των Εκπαιδευτηρίων «Απ. Παύλος» Κορίνθου, των Εκπαιδευτηρίων Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων και δύο ομάδες από το Λύκειο Ηρακλείου της «Ελληνικής Παιδείας».

Οι ομάδες αγωνίστηκαν σε δύο γύρους και κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέματα που κληρώθηκαν σχετικά με την Επανάσταση του 1821:

Ημιτελικός: “Στους αγώνες του Έθνους το μελάνι αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από το μπαρούτι”

Τελικός: ‘Η επιτυχία μιας επανάστασης δεν κρίνεται από το τί κερδίσαμε, αλλά από το τί χάσαμε”.

 Οι αγώνες διεξήχθησαν μέσα στο εξαιρετικό κλίμα που καλλιεργεί ο γόνιμος διάλογος και η φιλική ανταλλαγή απόψεων, με την παρουσία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, αποφοίτων, μελών των ομίλων και γονέων. Νικήτρια αναδείχθηκε η 2η ομάδα της «Ελληνικής Παιδείας», αποτελούμενη από τους:  Αλ. Πούλιου (Β΄ Λυκείου), Θ. Μουρούκα (Β΄ Λυκείου), Ελ. Μάργαρη (Α΄ Λυκείου), Γ. Γαλανόπουλο (Β΄ Λυκείου), Κ. Κουνδουράκη (Α΄ Λυκείου).

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη και των τεσσάρων ομάδων που αγωνίστηκαν!