7-3-2024

Είμαστε στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Περιμένουμε την ώρα να επιβιβαστούμε στην πτήση Α3855 για Αθήνα…

Βλέπουμε τις φωτογραφίες των τελευταίων 4 ήμερων και νοσταλγούμε το κάθε ανεπανάληπτο λεπτό που ζήσαμε.

Δευτέρα, 6.20 π.μ. Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο.

Η πτήση για Γενεύη μοναδική εμπειρία. Αποκορύφωμα το Mont Blanc, η ψηλότερη κουφή των Άλπεων.

Αφού προσγειωθήκαμε στη Γενεύη, πρώτος μας προορισμός το γραφικό Annecy της Γαλλίας με την μαγευτική λίμνη. Περπατήσαμε στα ήσυχα δρομάκια και απολαύσαμε τη βαρκάδα στη λίμνη του Annecy.

Τρίτη 5-3-2024. Αναχωρούμε για τη ιστορική πόλη της Βέρνης, εκεί όπου η ομορφιά των βουνών σε συνδυασμό με το καθαρό νερό δημιουργούν την αίσθηση μια παραμυθένιας πολιτείας.

Περιηγηθήκαμε στα λιθόστρωτα δρομάκια, δροσιστήκαμε στα δροσερά νερά των πηγών στα σιντριβάνια. Με τον πλούσιο στολισμό. Επισκεφτήκαμε το σπίτι αλλά και το μουσείο του Αϊνστάιν και βέβαια, χαιρετίσαμε τις αρκούδες, το σύμβολο της πόλης που είναι βέβαια, και η ιστορική πρωτεύουσα της Ελβετίας.

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο περάσαμε από το Gruyère με την καταπληκτική θέα, αλλά και τις παραδοσιακές σοκολάτες και τα ονομαστά τυριά.

Τετάρτη 6-3-2024. Το αποκορύφωμα της εκδρομής, η επίσκεψη στο Ερευνητικό Κέντρο στο Cern. Είδαμε από κοντά τις εγκαταστάσεις του επιταχυντή αλλά και του πειράματος Alice. Έλληνες επιστήμονες μας ξενάγησαν στο χώρο αλλά και μας εξήγησαν παραστατικά τη λειτουργία αλλά και τον σκοπό των πειραμάτων.  Η επίσκεψη έκλεισε με γεύμα στο εστιατόριο του Cern.

To απόγευμα της ίδια ημέρας περιηγηθήκαμε στην Γενεύη, φωτογραφηθήκαμε στα αξιοθέατά της, επισκεφτήκαμε το μουσείο Musée d’histoire des sciences de la Ville de Genève. Αξέχαστος θα μείνει ο περίπατος στους δρόμους της πόλης αλλά και γύρω από την λίμνη.

Πέμπτη 7-3-2024. Πετάμε πλέον για Αθήνα με γεμάτες τις αποσκευές και τις κάρτες μνήμης των κινητών, αλλά και πλουσιότεροι σε αναμνήσεις.