Η τετραήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου 12-15 Νοεμβρίου 2022 ήρθε για να σφραγίσει ανεξίτηλα τη μαθητική μας πορεία. Προορισμός μας η νύφη του Θερμαϊκού, η ωραία Θεσσαλονίκη!

Πρώτη στάση στον μεγάλο Άγιό της, τον μυροβλήτη Αγ. Δημήτριο. Θαυμάσαμε την υπέροχη βασιλική και προσκυνήσαμε με κατάνυξη το Ιερό Λείψανο του Αγίου και τον τάφο του.

Με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη γνωρίσαμε υπέροχα μέρη της Μακεδονίας, με πρώτη τη Βεργίνα, ένα πολιτιστικό θαύμα της αρχαιότητας. Μείναμε έκθαμβοι από το κάλλος των ευρημάτων που εκτίθενται στο Μουσείο, τις υπέροχες χρυσές λάρνακες, τα στεφάνια του Φιλίππου και του πρίγκιπα, καθώς και το εξαιρετικής τέχνης στέμμα της Βασίλισσας!

Επόμενος σταθμός η Έδεσσα με το ωραίο φυσικό περιβάλλον και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της. Κατόπιν το οχυρό Ρούπελ, θυμητάρι της ανδρείας και της ελευθεροφροσύνης του Ελληνισμού. Αποτίσαμε φόρο τιμής στη μνήμη των ηρωϊκών αγωνιστών που αντιστάθηκαν στη λαίλαπα των Γερμανών έως εσχάτων.

Ακολούθησε η καταπληκτική βαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη με τον υπέροχο υδροβιότοπο. Παντού ομορφιές, χαρές, μοναδικές φωτογραφίες!

Ο καιρός παντού καλός, το φαγητό εξαιρετικό, όπως και οι βόλτες μας στην αγορά. Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι υπέροχες εμπειρίες, που θα μείνουν αξέχαστες για πάντα!