Λίγες μέρες πριν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους πρωτοετείς φοιτητές, ο δικός μας απόφοιτος του 2023, Μουραφέτης Δημήτρης, έχει καθίσει ήδη από τον περασμένο Ιούλιο στα πανεπιστημιακά έδρανα ως «καλοκαιρινός» φοιτητής.

Ο Δημήτρης μας, που αποφοίτησε φέτος από το Λύκειο Ηρακλείου της «Ελληνικής Παιδείας» (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), συμμετείχε το καλοκαίρι του 2023 στo Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Υouth Entrepreneurship Summer School) που διεξήχθη στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας κερδίσει υποτροφία για δωρεάν συμμετοχή, μετά από γραπτές εξετάσεις στις οποίες έλαβε μέρος.

Αυτή τη μοναδική εμπειρία ζωής, μας περιγράφει ο ίδιος με λίγα λόγια….

Φέτος το καλοκαίρι είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο θερινό σχολείο νεανικής επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (YES). Στις 2 εβδομάδες που κράτησε το πρόγραμμα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τόσο με επιχειρηματίες όσο και με καθηγητές πανεπιστημίου, συμβούλους  σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, δικηγόρους, αναλυτές και διάφορους άλλους καταρτισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι μας μίλησαν για τα πιο σημαντικά στοιχεία που χρειάζεται να ξέρει κανείς, ώστε να ασχοληθεί με τις startup εταιρείες και όχι μόνο. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί μαθητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν έρθει μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό. Ακόμη, πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, συμπληρώσαμε ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με  τις επιχειρηματικές μας δεξιότητες αλλά και τις γνώσεις μας πάνω στον τομέα των επιχειρήσεων. Μετά το πέρας του προγράμματος, μας ζητήθηκε να επαναλάβουμε το ίδιο τεστ, έτσι ώστε να δούμε την εξέλιξη των γνώσεών μας. Θυμάμαι έκπληκτος να βλέπω τα αποτελέσματα και να συνειδητοποιώ ότι έχω βελτιώσει αισθητά τις επιχειρηματικές αλλά και τις διοικητικές μου δεξιότητες, χωρίς να καταβάλλω καμία συνειδητή προσπάθεια. Τέλος, κάτι το οποίο θα κρατήσω για πολλά χρόνια ακόμα, είναι οι γνωριμίες που έκανα στο πρόγραμμα αυτό, καθώς συναναστράφηκα με παιδιά της ηλικίας μου με όραμα, θέληση και στόχους, αντλώντας έμπνευση από εκείνους.

Μουραφέτης  Δημήτρης

Συγχαρητήρια  Δημήτρη για την επιτυχή συμμετοχή σου στο πρόγραμμα! Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του σχολείου μας σου εύχονται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στον υπέροχο κόσμο των επιχειρήσεων, που τόσο αγαπάς!