Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου εν όψει του τέλους του σχολικού έτους απόλαυσαν μια καταπληκτική ημερήσια εκδρομή στην Αίγινα.

Πρώτος σταθμός η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος του Θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου. Είδαμε, ακούσαμε, μάθαμε, βιώσαμε, συνομιλήσαμε με τον Άγιο, στον ναό του, στο κελί του, στον τάφο του!

Στο αρχονταρίκι της Μονής, η αδελφή Χριστονύμφη μας μίλησε από καρδιάς για το βίο, το έργο και τα θαύματα του παγκόσμια αγαπητού Αγίου Νεκταρίου. Θαυμάσαμε το γεγονός πώς αντιδοξάζει ο Θεός, όσους τον δοξάζουν.

Δεύτερος σταθμός ο υπέροχος ναός της νύμφης Αφαίας. Οι κίονές του, που μοιάζουν με εκείνους του Παρθενώνα στέκουν όρθιοι μεταξύ ουρανού και γης, μαρτύριο του μακραίωνου πολιτισμού μας που δεν καταλύεται από τον χρόνο και τα σπαθιά.

Τρίτος σταθμός η όμορφη περιοχή του Μαραθώνα όπου απολαύσαμε όλοι μαζί ένα οικογενειακό τραπέζι, με νόστιμο μεσημεριανό φαγητό. Τελικός σταθμός η πόλη της Αίγινας με το γραφικό λιμάνι, τα παραδοσιακά δρομάκια της, τις ιστορικές της εκκλησίες, τις παραδοσιακές της άμαξες στους δρόμους και τα γευστικά Αιγινήτικα φιστίκια της.

Παντού ο καιρός γλυκός και ανοιξιάτικος, οι γλάροι πολλοί και φιλικοί, ο ουρανός και η θάλασσα στην καλύτερή τους ώρα. Όλα μαζί έκαναν την εκδρομή μας υπέροχη!