Μια ιδιαίτερη μορφωτική και πολιτιστική εκδήλωση διοργανώθηκε για όλους τους μαθητές του Λυκείου Ηρακλείου την Τρίτη 16.5.2023. Το σχολείο μας οργάνωσε την 1η Ημέρα Πολιτισμού – μια ευκαιρία για ανάδειξη γνώσεων, συνεργασία, αλλά και ανασκόπηση των σημαντικότερων δράσεων και συμμετοχών της χρονιάς που τελειώνει.

– Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι μαθητές χωρίστηκαν σε επταμελείς ομάδες μεικτής σύνθεσης (μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου), οι οποίοι κλήθηκαν συνεργαζόμενοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων και δημιουργικότητας από όλους τους επιστημονικούς κλάδους του σχολικού προγράμματος. Η νικήτρια ομάδα αποτελούνταν από τους Νεκτ. Παπαϊωάννου, Κων. Στούμπου, Εύα Ψάχου (Β΄ Λυκείου), Νικ. Βουγιουκλίδη, Θαν. Δεδούση, Στ. Κολλίντζα και Αγγ. Χατζηκωνσταντή (Α΄ Λυκείου).

– Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θυμηθήκαμε και ξαναζήσαμε στιγμιότυπα από τις σημαντικότερες δράσεις του 2022-23:

Α. Παρουσιάσεις (προφορικές και αναρτημένες) από εργασίες στο μάθημα της Βιολογίας,

Β. Παρουσιάσεις από εργασίες στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας,

Γ. Εμπειρίες και στιγμιότυπα από την παρουσίαση στης ανακοίνωσης του σχολείου μας στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο «Φλωρεντία: το λίκνο της Αναγέννησης», που διεξήχθη στη Φλωρεντία (17-20 Μαρτίου 2023), και όπου εκπροσωπηθήκαμε από 20μελή ομάδα.

Δ. Παρουσίαση των βασικών σημείων από τη συμμετοχή (με ερευνητική ανακοίνωση και δρώμενα) δωδεκαμελούς ομάδας μαθητών του σχολείου μας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (Πολεμικό Μουσείο, 12.2.2023).

Ε. Παρουσίαση βασικών σημείων από την ανακοίνωση που παρουσίασε το σχολείο μας στο μαθητικό συνέδριο «Νέοι και Ευρώπη», το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Σεράφειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (26.4.2023).

Στ. Ανασκόπηση των βασικών δραστηριοτήτων αλλά και του σκοπού λειτουργίας των Ομίλων που λειτουργούν (δωρεάν) στο Λύκειό μας – και θα προσφέρονται και κατά το προσεχές σχολικό έτος.

Ήταν μια πλούσια σε εμπειρίες χρονιά – στις οποίες ενεπλάκησαν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές του σχολείου μας:

Άλλη μια ένδειξη ότι το Λύκειο μπορεί να είναι, παράλληλα με το υψηλό επίπεδο σπουδών,

και μια διαρκής ευκαιρία για πνευματική καλλιέργεια και μορφωτικά ερεθίσματα!