Ολυμπιακό Μουσείο – Α’ Λυκείου

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 με την Α’ Λυκείου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ολυμπιακών αγώνων στο Μαρούσι.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν στην ξενάγηση και νιώσαμε περήφανοι σαν Έλληνες στην αίθουσα που ήταν αφιερωμένη στην Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα.

Στη συνέχεια όλοι μαζί ζήσαμε την εμπειρία του Ολυμπιακού παιχνιδιού «Μπότσια» στο οποίο αγωνίζονται τα άτομα με αναπηρία.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος  –   Β΄ Λυκείου

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου επισκέφτηκαν το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Έκαναν ένα συναρπαστικό ταξίδι στη νεότερη οικονομική και νομισματική ιστορία της Ελλάδος αρχικά μέσα από τη περιήγηση στη μόνιμη έκθεση.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση : «Οικονομία και κλίμα: Handle with care» και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πράσινη Απόδραση».

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, αφού εμπέδωσαν την έννοια της κλιματικής αλλαγής, των αιτιών και των επιπτώσεών της, συνειδητοποίησαν τη σχέση της με την παγκόσμια οικονομία, καθώς και την αναγκαιότητα για αλλαγή των κοινωνικών και ατομικών νοοτροπιών για μια βιώσιμη πορεία στο μέλλον.

Τέλος, μετά από μια σύντομη βόλτα αναψυχής που ακολούθησε, επέστρεψαν τα παιδιά μας χαρούμενα αλλά και προβληματισμένα στο σχολείο μας!

 

Επίσκεψη στο Πρώτο Πανεπιστήμιο – Γ’ Λυκείου

Καλά λένε πώς το ανώτερο αγαθό, από όσα υπάρχουν, για μας τους Έλληνες είναι η Παιδεία.

Γι αυτό και μέλημα των Ελλήνων με την σύσταση του ελεύθερου Ελληνικού κράτους ήταν η ίδρυση του πρώτου Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Στεγάστηκε και λειτούργησε από το 1837-1842 σε ένα κλασσικό σπίτι, οικία Κλεάνθη-Σάουμπερτ, στην καρδιά της Πλάκας, κάτω από την Ακρόπολη. Σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτό το πρώτο Πανεπιστήμιο επισκεφτήκαμε με την Γ’ Λυκείου την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.

Θαυμάσαμε πρώτα απ’ όλα το κτίριο, το οποίο αποτελεί ιστορικά και αρχιτεκτονικά ένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία της Αθήνας. Παρακολουθήσαμε την ιστορία του κτιρίου, είδαμε τις πρώτες πανεπιστημιακές αίθουσες με φωτογραφίες και πίνακες των πρώτων φοιτητών και καθηγητών, τα πρώτα όργανα φυσικής, ιατρικής και γενικά τον απαραίτητο εξοπλισμό του πρώτου Πανεπιστημίου.

Η εκπαιδευτική μας εξόρμηση έκλεισε με μια βόλτα στην παραδοσιακή Πλάκα.