Κι ένα ευχάριστο ταξίδι!

Μετά από δύο χρόνια αναστολής των σχολικών εκδρομών λόγω covid 19, πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα του Μάρτη ημερήσια εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στο ωραίο Ναύπλιο!

Ο καιρός ήταν καλός, τα τοπία μοναδικά!

Πρώτη στάση στην Επίδαυρο, στο αρχαίο θέατρο, εκεί που το πνεύμα συναντιέται με την ψυχή. Θαυμάσαμε το μεγαλειώδες αυτό αρχιτεκτονικό επίτευγμα και συνειδητοποιήσαμε τη βαριά μας πολιτιστική κληρονομιά.

Δεύτερη στάση στο κάστρο του Παλαμηδιού, ίσως το ωραιότερο από τα Ενετικά κάστρα που σώζονται στον τόπο μας.

Η παλαιά πόλη του Ναυπλίου, απαστράπτουσα στο φως του ήλιου, με τις παραδοσιακές γειτονιές, τα γραφικά δρομάκια, τις όμορφες θολόχτιστες εκκλησιές και τα κλασσικά δημόσια κτήρια!

Στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, στο σημείο μιας σφαίρας στον εξωτερικό τοίχο, η ιστορική μνήμη μας επεσήμανε τί μεγάλο κακό μπορεί να φέρει η αρχομανία και η εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων, που υποκινούνται από δήθεν συμμάχους. Η δολοφονία του Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, αμαυρώνει την ιστορία του μόλις νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Προσκυνήσαμε στον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου νεομάρτυρα Αναστασίου, που η θυσία του φανερώνει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, όταν συνδυάζεται με την αφοσίωση στην ορθόδοξη πίστη!

Κατά τα άλλα, η θάλασσα γαλήνια και φιλική, οι γλάροι χαρμόσυνοι και τα λουλούδια της άνοιξης ποικιλόχρωμα και ευωδιαστά!

Το φαγητό, νόστιμο και περιποιημένο!

Ήταν μια εκδρομή που, ομολογουμένως, αν και ήταν μονοήμερη, είχε στοιχεία πολυήμερης.

Ευχόμαστε να συνεχιστούν τέτοια ευχάριστα διαλείμματα στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής!