Όνειρο χρόνων η τετραήμερη της Γ΄ Λυκείου 4-7 Νοεμβρίου 2017 για να σφραγίσει ανεξίτηλα τη μαθητική μας πορεία. Προορισμός μας η μεγαλούπολη του Βορρά, άλλοτε συμβασιλεύουσα, η όμορφη Θεσσαλονίκη. Από εκεί θα εξορμούσαμε για να γνωρίσουμε μέρη μοναδικά της Μακεδονίας, τη Βεργίνα, την Έδεσσα, το οχυρό Ρούπελ, τη Λίμνη Κερκίνη.

Κάθε τόπος και μία έκπληξη. Στη Θεσσαλονίκη προσκυνήσαμε με κατάνυξη τη μεγαλειώδη εκκλησία του Μυροβλύτη Αγίου Δημητρίου, προστάτη της πόλης, καθώς και τον Μητροπολιτικό Ναό του πολιούχου Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά όπου φυλάσσεται το ιερό του λείψανο. Στη Βεργίνα μείναμε έκθαμβοι από το κάλλος των ευρημάτων που εκτίθενται στο Μουσείο, τις υπέροχες χρυσές λάρνακες και τα στεφάνια του Φιλίππου και του πρίγκιπα, το εξαιρετικής τέχνης στέμμα της Βασίλισσας! Στην Έδεσσα, η ομορφιά της φύσης μας παρουσιάστηκε σε όλο της το μεγαλείο με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Η επίσκεψή μας στο Οχυρό Ρούπελ ήταν ένας εθνικός αναβαπτισμός. Αποτίσαμε φόρο τιμής στη μνήμη των ηρωϊκών αγωνιστών που αντιστάθηκαν στη λαίλαπα των Γερμανών έως εσχάτων. Ακολούθησε η βαρκάδα στον μοναδικής ομορφιάς υδροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης. Απίστευτες εικόνες! Αμέτρητες φωτογραφίες!

Κουβαλώντας τα τελευταία ψώνια μας, κυρίως τα φημισμένα τρίγωνα Θεσσαλονίκης, πήραμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι υπέροχες εμπειρίες. Ακόμα και όταν τελειώσει η μαθητική μας πορεία στο σχολείο μας την “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ” η γλυκιά μνήμη της εκδρομής μας θα συνεχίσει να μας συνοδεύει και να μας εμπνέει πάντα!