Από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε, συν Θεώ, η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη, Βεργίνα, Έδεσσα, Ρούπελ, Κερκίνη!

Είναι μία από ετών δοκιμασμένη εξόρμηση που αφήνει δυνατά βιώματα, θρησκευτικά, πατριωτικά, πολιτιστικά και φυσιολατρικά, και την οποία περιμένουν με ιδιαίτερη προσμονή και λαχτάρα οι τελειόφοιτοι/τες μαθητές/τριες του Λυκείου μας.

Από τις πιο δυνατές στιγμές της εκδρομής μας ήταν:

  • Επίσκεψη στα Kάστρα

Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική εκπληκτική! Υπερθέαμα η Θεσσαλονίκη από ψηλά! Πολλά χαμόγελα στον ήλιο και φωτογραφίες άπειρες!

  • Το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο

Το προσκύνημα έγινε, όπως πάντα, με βιωματική μέθεξη και ο μεγάλος Άγιος άφησε το στίγμα του στις ψυχές των παιδιών.

  • Επίσκεψη στη Βεργίνα

Μας άφησε άναυδους στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας το αρχαιοελληνικό πολιτιστικό μεγαλείο! Εξαιρετική η ξενάγηση, έξυπνες και καίριες οι ερωτήσεις των παιδιών, τόσο που έκαναν την ξεναγό να πει στο τέλος «Ψηφίζω Ελληνική Παιδεία!»

  • Ρούπελ

Κορυφαίο γεγονός της εκδρομής είναι η επίσκεψη-ξενάγηση στο οχυρό Ρούπελ. Η ενδιαφέρουσα ενημέρωση – ξενάγηση από ειδικό στέλεχος του στρατού, η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Πεσόντων, ο Εθνικός Ύμνος, που από καρδιάς έψαλλαν τα παιδιά, συγκίνησαν ιδιαιτέρως.

  • Λίμνη Κερκίνη

Η επίσκεψη στο θαυμαστό υδροβιότοπο, η βαρκάδα στη λίμνη και το πλήθος των πουλιών (κορμοράνοι χιλιάδες, φλαμίγκο και αργυροπελεκάνοι) έδωσαν πολλή χαρά και ψυχική άνεση.

  • Αναστροφή και Eπικοινωνία

Η αναστροφή, επικοινωνία και συνεργασία με τους καθηγητές ήταν άψογη. Υπήρχε ωραίο κλίμα αλληλεπίδρασης, φιλικής διάθεσης και αγάπης. Τα παιδιά απορούσαν: Πώς μεταμορφώνονται έτσι στις εκδρομές οι καθηγητές!