Στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το Λύκειο Ηρακλείου διοργάνωσε έναν 10ήμερο κύκλο δράσεων προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου για τις μεταλυκειακές σπουδές και τις προοπτικές απασχόλησης.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, η ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, συμμετείχε σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου παρουσιάστηκαν τα  προπτυχιακά τμήματα της σχολής, καθώς και οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, οι μαθητές της ίδιας κατεύθυνσης, ξεναγήθηκαν διαδικτυακά στο τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των προπτυχιακών σπουδών, τις κατευθύνσεις και ειδικότητες που παρέχονται, καθώς και για τα προγράμματα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών.

Την ίδια ημέρα, τα παιδιά μας των Προσανατολισμών Θετικών Σπουδών και Οικονομίας & Πληροφορικής επισκέφθηκαν την Εταιρεία πληροφορικής Logicea και συζήτησαν με έμπειρα στελέχη για τις προοπτικές εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής και τη σύνδεση του πτυχίου με την αγορά εργασίας.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα πολύ επιτυχής επίσκεψη από τους μαθητές των Προσανατολισμών Υγείας και Οικονομίας & Πληροφορικής στην φαρμακευτική εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ Α.Ε.Β.Ε. που μας φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της στην Κηφισιά και έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά μας να συνομιλήσουν με στέλεχη από διαφορετικά τμήματα της επιχείρησης και να ακούσουν συμβουλές από ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο τους.

Οι παραπάνω δράσεις σύνδεσης του σχολείου με τις σπουδές και την αγορά εργασίας, εμπλούτισαν τις εμπειρίες των παιδιών και ενίσχυσαν τη δυνατότητα καλύτερων μελλοντικών επιλογών.