Κυκλοφόρησε το 21ο τεύχος του περιοδικού «Δρόμος», το οποίο εκδίδει το Λύκειο Ηρακλείου “Η Ελληνική Παιδεία” από το 1997.

Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο  στα 200 χρόνια από την Εθνική Επανάσταση του 1821, ένα γεγονός του οποίου η ιστορική μνήμη θεωρείται αδιαμφισβήτητα εξαιρετικά σημαντική στη διαμόρφωση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Νεοελλήνων, και ιδιαίτερα της  νεολαίας.

Ειδικά τα δύο τελευταία έτη 2021-22, τα Εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργάνωσαν εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς και ποικίλες δράσεις, χρησιμοποίησαν δημιουργικά την ψηφιακή τεχνολογία, αφού λόγω της πανδημίας οι δυνατότητες για δια ζώσης εκδηλώσεις ήταν περιορισμένες, με στόχο την ουσιαστικότερη και βαθύτερη γνώση και μύηση των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων μας στο μεγάλο αυτό γεγονός με την εξαίρετη παιδευτική αξία.

Το σχολικό μας περιοδικό «Δρόμος», εδώ και είκοσι χρόνια δίνει το «παρών» στον σχολικό περιοδικό τύπο με αντιπροσωπευτικά θέματα και στιγμιότυπα από τη σχολική ζωή όλων των βαθμίδων των σχολείων της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ». Τα θέματά του ποικίλα. Γνωσιολογικά, πνευματικά, αθλητικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά, δρώμενα και δημιουργίες των μαθητών μας. Μια σχολική κοινότητα ζωντανή και δραστήρια προβάλλει μέσα από τις σελίδες του. Ώρες μαθήματος και διαλείμματος, σχολικές γιορτές και εκδρομές, ποικίλες εξωσχολικές δραστηριότητες, επιδόσεις, διαγωνισμοί και βραβεύσεις!

Άρθρο του μαθητή μας Λευτέρη Σοφρά, με τίτλο «Εμείς τη λέμε τη ζωή… Πηγαίνουμε μπροστά… Είμαστε από καλή γενιά!» που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μας, βραβεύτηκε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το 2012. Το έπαθλο ήταν ταξίδι του μαθητή στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με συνοδό την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Κουσκουλή.

Επίσης, το περιοδικό έχει τιμηθεί με το  Α’ Βραβείο από τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», μετά τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό που διοργάνωσε, το Δεκέμβριο του 2018.

Προηγούμενα τεύχη μπορείτε να δείτε εδώ.