Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Λύκειο Ηρακλείου τον δρ. Γιώργο Κίσσα, ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή. Ο κ. Κίσσας συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου και τους μίλησε με θέμα «Το άγχος και τρόποι διαχείρισής του στην περίοδο προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις».

Από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης ο κ. Κίσσας, συνθέτοντας την ειδικότητά του ως ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή με την εμπειρία του ως θεολόγου καθηγητή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για πάνω από είκοσι χρόνια, δημιούργησε ένα ζεστό κλίμα ασφάλειας, το οποίο έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας τη δυνατότητα να ανοιχτούν, να καταθέσουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, και να χαρούν τη συζήτηση.

Οι επισημάνσεις του κ. Κίσσα έριξαν φως σε καίρια ζητήματα, όπως η σπουδαιότητα την οποία έχει το να μοχθούν οι νέοι άνθρωποι για στόχους που οι ίδιοι αγαπούν, καθώς το να μην συντρίβονται από στερεότυπες κοινωνικές αντιλήψεις περί «επιτυχίας» ή «αποτυχίας». Ήταν μια συνάντηση ουσιαστική, υποστηρικτική και καρποφόρα για τα παιδιά μας στη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύουν.