Ο μαθητής μας, Μουραφέτης Δημήτριος, που αποφοίτησε φέτος από το Λύκειο Ηρακλείου της «Ελληνικής Παιδείας» (ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), συμμετέχει στo Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας YES (Υouth Entrepreneurship Summerschool) που διεξάγεται στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας κερδίσει υποτροφία για δωρεάν συμμετοχή, μετά από γραπτές εξετάσεις στις οποίες έλαβε μέρος.

Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα από ακαδημαϊκούς δασκάλους και ομιλίες από προσκεκλημένους επιχειρηματίες, επίσκεψη σε εταιρία, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, καθώς και συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για την δική τους επιχειρηματική ιδέα και στο τέλος βραβεύονται οι ομάδες που έχουν δημιουργήσει τις καλύτερες «εικονικές» επιχειρήσεις.

Συγχαίρουμε τον υπότροφο μαθητή μας και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα θα τον βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων του ως μελλοντικού στελέχους μίας επιχείρησης,  ή δημιουργού μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είμαστε βέβαιοι, πως μέσα από το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, θα εμλουτίσει τις γνώσεις του για τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας και  θα ενισχύσει και το βιογραφικό του με ένα χρήσιμο πιστοποιητικό.