Τρεις επιτυχίες μαζί για τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου και πλέον απόφοιτο του Σχολείου μας Κωνσταντίνο Κουνδουράκη!

Στις 19 Μαρτίου 2023 πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Στην A’ φάση διακρίθηκε και πέρασε στη B’ φάση στην οποία και επρώτευσε!

Στη συνέχεια οι 10 πρώτοι επιτυχόντες προετοιμάστηκαν στα εργαστήρια του Χημικού Τμήματος του Ε.Κ.Π.Α για 15 μέρες, σε 12ωρο καθημερινό πρόγραμμα, με στόχο οι 4 πρώτοι να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 55η Ολυμπιάδα Χημείας 2023 (International Chemistry Olympiad),  που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην Πειραματική και στη Θεωρητική Χημεία. Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε με τον μαθητή μας, Κωνσταντίνο Κουνδουράκη και 3 ακόμα μαθητές, στις 16 Ιουλίου 2023. Εκεί, μετά από 5ωρη εξέταση σε αρκετές πειραματικές ενότητες, ακολούθησε και 5ωρη εξέταση σε θεωρητικές ασκήσεις. Σε αυτήν την προσπάθεια ο Κωνσταντίνος Κουνδουράκης διακρίθηκε μεταξύ των εκπροσώπων άλλων χωρών, οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί επί ένα και δύο χρόνια με στόχο την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα.

Έτσι, στις 25 Ιουλίου, στην επίσημη τελετή απονομής των μεταλλίων στους πρωτεύσαντες  ο Κωνσταντίνος μας πήρε ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ!

Στις 27 Ιουλίου, ανάμεσα στους επιτυχόντες μαθητές του Λυκείου μας, τον καμαρώσαμε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μας.

Συγχαίρουμε θερμά τον άριστο απόφοιτό μας και ευχόμαστε ο Θεός να τον στηρίζει
και στις ακαδημαϊκές σπουδές του και στην μετέπειτα σταδιοδρομία του!