Την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Ηρακλείου ο ετήσιος εσωτερικός διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (Νέα και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Γεωγραφία). Ο διαγωνισμός αυτός, αντίστοιχος με τους διαγωνισμούς που το Γυμνάσιο Ηρακλείου υποστηρίζει κάθε χρόνο σε διασχολικό επίπεδο, αποτέλεσε και φέτος ευκαιρία ψυχαγωγίας αλλά και εμπλουτισμού γνώσεων και δεξιοτήτων για τους μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου.

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε μεικτές ομάδες των 5 ή 6 μαθητών και από τις δύο τάξεις (2+3 ή 3+3), κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχολικών και ευρύτερων γνώσεων και δεξιοτήτων που αφορούν τη Γλώσσα μας στη διαχρονική της μορφή, την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό μας. Για μια ακόμη φορά ο διαγωνισμός απέδειξε ότι επικρατούν οι ομάδες που έχουν την καλύτερη συνεργασία, την ισχυρότερη συγκέντρωση και το πιο “ανήσυχο” πνεύμα!

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα με ισοβαθμίες στον πρώτο γύρο και ανατροπές στην τελική φάση, επικράτησε η ομάδα που αποτελούνταν από τους Μιχάλη Μαύρο, Γιώργο Κάππο, Νίκο Καλπαξή (της Β΄) Θωμά Μπαλτά, Αποστόλη Μιχαλακόπουλο και Μάρκο Κωνσταντίνου (της Α΄). Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές, όπως και σε όλες τις ομάδες, που διαγωνίστηκαν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο! Πολλές ευχαριστίες και στους φιλολόγους του Λυκείου μας κ. Ξυραφίδου Ελισάβετ, κ. Πάνο Δημήτριο, κ. Κουσκουλή Ευαγγελία και κ. Βασιλείου Κωνσταντίνα για τον κόπο που κατέβαλαν προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός!