Στην Ευέλικτη Ζώνη στα πλαίσια του θέματος «Γνωρίζω τον εαυτό μου, γίνομαι καλύτερος για τον διπλανό μου» οι μαθητές της Γ΄ τάξης ασχολούμαστε με τα συναισθήματα. Σε πρώτη φάση, μαθαίνουμε να τα αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας και στους άλλους, έτσι ώστε να μπορούμε να τα διαχειριζόμαστε καλύτερα.

Μια από τις δραστηριότητες που κάναμε τις ημέρες αυτές είναι «Η παλέτα των συναισθημάτων» την οποία εμπνευστήκαμε από το ομώνυμο βιβλίο της Έρας Μουλάκη. Η ζωή μας είναι γεμάτη από διάφορα συναισθήματα, άλλα που είναι ευχάριστα και όμορφα, αλλά και κάποια που είναι δυσάρεστα και στενάχωρα. Εμείς δώσαμε σε κάθε συναίσθημα ένα χρώμα και φτιάξαμε μια πολύχρωμη παλέτα. Στη χαρά, στον ενθουσιασμό, στην αγάπη και στην ελπίδα βάλαμε φωτεινές αποχρώσεις, ενώ αντιθέτως στον θυμό, στη ντροπή, στη ζήλεια, στη λύπη και στον πόνο πιο σκούρες.

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η Συναισθηματικούλα, μας ενέπνευσε να μη διστάζουμε να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας στους ανθρώπους που είναι γύρω μας και μας αγαπούν. Όταν ανοίγουμε την καρδιά μας και λέμε τι νιώθουμε, οι γύρω μας, γονείς, συγγενείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι,  μπορούν να μας κατανοήσουν καλύτερα και άρα να μας βοηθήσουν.