Συμμετοχή των σχολείων μας στο
Δίκτυο Υποστήριξης της Μεγάλης του Γένους Σχολής

Το 2014 συμπληρώνονται 560 χρόνια από την ίδρυση της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής στην Κωνσταντινούπολη.
Τα σχολεία μας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ηρακλείου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων της Μεγάλης  του Γένους Σχολής συμμετέχουν στο Δίκτυο Υποστηρικτών της Μεγάλης  του Γένους Σχολής, το οποίο έλαβε την ευλογία και την πατρική ευαρέσκεια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Στα πλαίσια αυτής της δραστηριοποίησης προσκαλέσαμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταύρο Αρβανιτόπουλο, δρ. Βυζαντινής  Αρχαιολογίας, ο οποίος την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, παρουσίασε στα σχολεία μας την ιστορία και το έργο Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής στην Κωνσταντινούπολη καθώς και την ζωή και τις δραστηριότητες των μαθητών της μέχρι σήμερα.
Την 13η Μαρτίου αντιπροσωπία καθηγητών και μαθητών επισκεφθήκαμε τα εκπαιδευτήρια Δούκα μετά από σχετική πρόσκληση μαζί με αντιπροσώπους από άλλα 10 περίπου σχολεία της περιφέρειάς μας. Εκεί συμμετείχαμε σε πανηγυρική εκδήλωση αφιερωμένη στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, ως εναρκτήρια των υπολοίπων εκδηλώσεων που οργανώνει το Δίκτυο κατά την διάρκεια του επετειακού έτους 2014.
Η επόμενη εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουμε είναι  η προγραμματισμένη ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα τελετών του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ακαδημίας Αθηνών, αφιερωμένη στην Μεγάλη του Γένους Σχολή και σε δύο μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας και των γραμμάτων που έδρασαν στην Κωνσταντινούπολη και δίδαξαν στην Σχολή, τον Πατριάρχη Ιωακείμ Γ’ και τον διδάσκαλο της βυζαντινής μουσικολογίας Κωνσταντίνο Ψάχο.