Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο Γυμνάσιο Αμαρουσίου την εικονογράφο κ. Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου, συνδημιουργό του εκδοτικού οίκου Byzantine Tales.

Η κ. Σακελλαροπούλου και ο κ. Σπ. Θεοχάρης που υπογράφει την ιστορική έρευνα και τα κείμενα, έχουν δημιουργήσει μια εκπληκτική σειρά graphic novels με ιστορική θεματολογία, με τους περισσότερους τίτλους να αφορούν την βυζαντινή ιστορία και ειδικότερα την περίοδο της μακεδονικής δυναστείας.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρουσίασε στους μαθητές τής Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας τη δουλειά της. Μας εντυπωσίασε από την ακρίβεια των πληροφοριών και των απεικονίσεων και την αναπαράσταση της ιστορικής πραγματικότητας. Έδειξε τα στάδια δημιουργίας μιας σελίδας κόμιξ και πώς αυτή η τέχνη μπορεί να κάνει την ανάγνωση της ιστορίας μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική διαδικασία για μικρούς και μεγάλους.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και η τροφή για σκέψη που αποκομίσαμε όλοι, σχετικά με την χρήση εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης παραδοσιακών διδακτικών αντικειμένων, υπήρξε πολύτιμη.