Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 τα παιδιά του νηπιαγωγείου μαζί με τους γονείς μας μπήκαμε στο «καράβι» του σχολείου μας για να «ταξιδέψουμε» στα γαλανά νερά του Αιγαίου και να επισκεφθούμε τα όμορφα ελληνικά νησιά!

Τραγουδήσαμε κι είπαμε ποιήματα για τη θάλασσα τη γαλανή, για τα καράβια με τα λευκά πανιά και για τα όμορφα νησάκια μας που στολίζουν την πατρίδα μας! Γιορτή χωρίς χορό δε γίνεται! Έτσι κι εμείς ετοιμάσαμε και παρουσιάσαμε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Κι ύστερα γυρνώντας από νησί σε νησί μαζέψαμε θησαυρούς και γνωρίσαμε τα ελληνικά νησιά. Τήνος, Σύρος, Μύκονος και Σαντορίνη μας έδειξαν την ομορφιά του τόπου μας. Στην Κρήτη και τις Σπέτσες περιδιαβήκαμε την ελληνική ιστορία και γνωρίσαμε μυστικά από το μινωικό πολιτισμό μέχρι τις ηρωικές μορφές του Μιαούλη και της Μπουμπουλίνας. Στην Πάρο και την Αντίπαρο δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας στην ιστιοπλοΐα και τα αγγλικά! Στην Κάλυμνο γίναμε σφουγγαράδες και στη Ρόδο αρχαίοι αθλητές! Στα Αντικύθηρα μας περίμενε ο μυστηριώδης μηχανισμός των Αντικυθήρων και πολλά γρανάζια! Και φυσικά δε ξεχάσαμε το λεβέντικο Καστελόριζο που κρατά ψηλά την ελληνική σημαία κι ορίζει την άκρη της Ελλάδας μας!

Γέμισαν τα χέρια μας από δημιουργίες, το μυαλουδάκι μας γνώσεις κι η καρδιά μας αγάπη και θαυμασμό για τα κρυμμένα μυστικά και τις ανείπωτες ομορφιές του Αιγαίου μας!