Η γιορτή μας ήταν ένα αφιέρωμα στην επική νίκη του στρατού μας στη μάχη στο Καλπάκι.

Όπως κάθε χρόνο ξεκινήσε με σύντομο αφιέρωμα στην Ελληνική Σημαία και την παράδοσή της από΄τον Διεύθυντή μας π.Απόστολο Σακελλαρίου στην σημαιοφόρο μας Αγγελική Αδαμοπούλου.

Στη συνέχεια το κύριο μέρος της γιορτής περιλάμβανε κατατοπιστικότατη, εμπεριστατομένη ομιλία – παρουσίαση των γεγονότων του Καλπακίου καθώς και των αποτελεσμάτων τους από τον κ. Σπ. Νικολούζο, Βιολόγο του Σχολείου μας και παρουσίαση της προσωπικότητας των βασικών πρωταγωνιστών αυτής από μαθητές μας.

Αντί άλλου επιλόγου, επιλέξαμε αποσπάσματα από δύο άρθρα του δημοσιογράφου Γεωργίου Βλάχου, ο οποίος την εποχή του πολέμου αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Καθημερινή». Το πρώτο άρθρο γράφτηκε την 29η Οκτωβρίου 1940, μία μόλις μέρα μετά το ιστορικό «Όχι», ενώ το δεύτερο άρθρο γράφτηκε την 4η Νοεμβρίου 1940, πριν, δηλαδή, αρχίζει η επέλαση του ελληνικού στρατού στα βορειοηπειρωτικά εδάφη κι ενώ ακόμα προσπαθούσε να διώξει τους Ιταλούς από την Πίνδο.

Τη γιορτή εμπλούτισε η χορωδία-ορχήστρα του Σχολείου μας που παρουσίασε δύο τραγούδια, το γνωστό σε όλους μας “Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά” και ένα καινούργιο, δημιουργία του μουσικού του σχολείου μας, Κ.Γκίκα.