«Ό,τι χρειάζεται η ψυχή ενός παιδιού είναι το φως του ήλιου,
τα παιχνίδια, το καλό παράδειγμα και λίγη αγάπη».
Φ. Ντοστογιέφσκυ, «Αδερφοί Καραμαζώφ»

    Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας συνάντηση Γονέων και Διδασκόντων. Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον κ. Βαγγέλη Μπαγιαρτάκη (Σχεδιαστή Επιτραπεζίων Παιχνιδιών) και την κ. Ευαγγελία Τζιάσιου Μπαγιαρτάκη (Καθηγήτρια Πληροφορικής) για τη σημαντική θέση που κατέχουν τα παιχνίδια στη ζωή των παιδιών μας.
Από αυτά που ακούστηκαν:
Μέσα από το παιχνίδι, το παιδί εκφράζει τα συναισθήματά του, αναπτύσσει τις κλίσεις και τις ικανότητές του, μαθαίνει τον κόσμο γύρω. Παράλληλα όμως το παιχνίδι ξεδιπλώνει το χαρακτήρα του παιδιού ατόφιο, μας δείχνει τα ελαττώματα αλλά και τα προτερήματα του χαρακτήρα του.
Σε μεγαλύτερες ηλικίες που τα παιδιά προτιμούν τα ηλεκτρονικού τύπου παιχνίδια, ας προσπαθήσουμε να είμαστε ενημερωμένοι και να  έχουμε επίβλεψη την ώρα που παίζει το παιδί, να υπάρχουν κανόνες και χρονικά όρια και να τηρούνται. Βέβαια θα πρέπει να έχουμε να προτείνουμε εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης.
Τα επιτραπέζια αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά είδη επιτραπεζίων παιχνιδιών που καλύπτουν μεγάλο εύρος ηλικιών αλλά και ενδιαφερόντων.
Στην επιλογή των παιχνιδιών ας λαμβάνουμε υπόψιν την ηλικία του παιδιού και  τις δικές του προτιμήσεις. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι μπορούμε να φτιάξουμε ενδιαφέροντα παιχνίδια και με απλά υλικά, όπως κάρτες ή μια μπάλα, τα οποία θα διαμορφώσουμε ανάλογα με τη διάθεση των παιδιών μας.
Ας αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο παιχνιδιού με τα παιδιά μας! Το έχουν ανάγκη! Θα ξεκουράσει κι εμάς!
Ελάτε λοιπόν να παίξουμε!