25η Μαρτίου. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Η καλή αγγελία της χαράς και της ελπίδας στον κόσμο. «Ευαγγελίζου γη χαρὰν μεγάλην…». «Σήμερον της Σωτηρίας ημών το κεφάλαιον». «Σήμερον χαράς Ευαγγέλια». «Ο υιός του Θεού, υιός της Παρθένου γίνεται».
25η Μαρτίου. Ο Ευαγγελισμός της Ελλάδας, ο δεύτερος Ευαγγελισμός, το δεύτερο «χαίρε». Ανέτειλε, η ευλογημένη ημέρα της 25ης Μαρτίου του 1821. Έγινε το μεγάλο θαύμα.
25η Μαρτίου του 2015 ο τόπος μας πάλλεται και τιμά τις ψυχές των προγόνων μας ενωτίζεται από το πολύμορφο δίδαγμά του1821 και εμπνεόμενο απ’ αυτό κάνει πιο στέρεη κι πιο αυθεντική τη καθημερινότητά του.
Επίκαιροι, όσο ποτέ, είναι οι τίμιοι αγωνιστές του ΄21, που μας έδειξαν τον ηρωικό δρόμο της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης και του μαρτυρίου. Στην Ελλάδα του 2015, που έρχονται δυσκολότερες μέρες, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να επαγρυπνούμε. Να αντισταθούμε στον εφησυχασμό, στην προπαγάνδα ,στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.
Να αναβαπτιστούμε στην απάντηση του Κολοκοτρώνη στον Ιμπραήμ: «Όχι τα δέντρα να μας κόψεις, όχι τα σπίτια να μας κάψεις, πέτρα στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνούμε»!!!

Το πρόγραμμα της γιορτής μας:

•    1825: Η Ιστορία ξεφύλλισε τα γεγονότα που η Ελλάδα έζησε… (Ταμπλώ)
•    ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ (Θεατρικό)
Αθήνα 1936. Στο εργαστήριο ενός από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της γαλλικής γλυπτικής στην Ελλάδα του 20ου αιώνα. Ο γλύπτης Αθανάσιος Απάρτης φιλοτεχνεί την προτομή ενός εκ των ηρώων που κοσμούν τη “Λεωφόρο Ηρώων” στο Πεδίον του Άρεως , τα αποκαλυπτήρια των οποίων έγιναν στις 25 Μαρτίου του 1937. Μια ομάδα μαθητών που επισκέπτεται το εργαστήριο έχει την ευκαιρία να μάθει πολλά γι’ αυτόν και να μας τον γνωρίσει…
–  1η Σκηνή: Σμιλεύοντας την προτομή
–  2η Σκηνή: Τα βαφτίσια στην Ιθάκη
–  2η Σκηνή: Στην αυλή του Αλή Πασά
–  4η Σκηνή: Στο χάνι της Γραβιάς
–  5η Σκηνή: Το αποτρόπαιο τέλος – Η αγνωμοσύνη
•    Ελληνικοί Χοροί (4)
•    Επίλογος τιμής κι ευγνωμοσύνης
•    “Με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω και κοιμάμαι” (video)
•    Εθνικός Ύμνος