Μπορεί οι μαθητές μας να μην ήρθαν σε πρώτη επαφή με το κύτταρο, αφού ήδη από το Δημοτικό γνωρίζουν βασικές έννοιες της κυτταρικής βιολογίας και ασθένειες όπως ο καρκίνος, ωστόσο η συγκεκριμένη εμπειρία είχε έναν διαφορετικό, ουσιαστικό χαρακτήρα.
Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Βιολογίας του Γυμνασίου Αμαρουσίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ανθρώπινο κύτταρο «από κοντά». Με τη βοήθεια του ιατρού κυτταρολόγου κ. Κωνσταντίνου Παναγιώτη, παρατήρησαν στο μικροσκόπιο δείγματα (πλακίδια) με καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος και του πνεύμονα.
Ο καταξιωμένος κυτταρολόγος, με γλαφυρό και κατανοητό τρόπο, εξήγησε στους μαθητές τις διαφορές στη μορφολογία και την αρχιτεκτονική των καρκινικών κυττάρων, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτές αποτυπώνονται στις μικροσκοπικές εικόνες.
Η διαδικασία αποτέλεσε μια ουσιαστική εμπειρία βιωματικής μάθησης, συνδέοντας τη θεωρητική γνώση με την επιστημονική παρατήρηση.
Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή του και την ουσιαστική του παρουσία.