Στα πλαίσια του τρίτου κύκλου του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με θέμα «Το Οικολογικό Αποτύπωμα της Διατροφής», προσπαθήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών τμημάτων της Α΄Γυμνασίου, να κατανοήσουμε την μεγάλη αξία του ενδιάμεσου (δεκατιανού) γεύματος για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Γνωρίζοντας λοιπόν, πως η σταθερή πρόσληψη ενδιάμεσου (δεκατιανού) γεύματος:

αυξάνει την πνευματική και σωματική απόδοση,

βελτιώνει την ψυχολογική διάθεση,

συντελεί σημαντικά στην διαχείριση του στρες,

προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε μια υγιεινή διατροφική συμπεριφορά, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και… στην πράξη!

Έτσι λοιπόν, φέραμε στο σχολείο μας μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα, όπως  γάλα, τυρί, γιαούρτι, δημητριακά, μπάρες δημητριακών, ψωμί σταρένιο και ολικής άλεσης, κριτσίνια, παξιμαδάκια, φρούτα, μέλι, λαχανικά, φυτική μαργαρίνη, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, χαλβά και άλλα προιόντα που είχαμε στο σπίτι μας … συζητήσαμε για τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν στον οργανισμό μας, διαβάσαμε τις διατροφικές πληροφορίες που υπάρχουν στις ετικέτες των συσκευασιών τους, γίναμε σεφ… πρόχειρων γευμάτων…. και απολαύσαμε έπειτα, όλοι μαζί, ένα νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό ενδιάμεσο (δεκατιανό) γεύμα, ανάλογα με τις γευστικές μας επιλογές!!!

Το επόμενο βήμα είναι να υιοθετήσουμε όλοι μας, μια υγιεινή διατροφική συμπεριφορά στην καθημερινότητά μας!