Στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Ηρακλείου με γενικό τίτλο «Πάρε με μαζί στο πέταγμα σου…», προσπαθήσαμε οι καθηγήτριες των Αγγλικών, Ελένη Ταμαρέση, Ρόζα Τσελεπίδη και Αμαλία Μάσσιου να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τη γραφή σε μια πιο πηγαία μορφή της, με δημιουργούς, ώστε να κατανοήσουν το ταξίδι του να είσαι δημιουργός, αλλά και ενεργός αναγνώστης ταυτόχρονα.

Μέσω διαδικτυακής συνάντησης οι μαθητές των τάξεων Β’ και Γ’ Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα κ. Άντζελα Παναγιωτοπούλου, η οποία ανέδειξε τις εξής διαστάσεις, creative writing και ghost writing. Η παρουσίαση έγινε μέσω του προγράμματος PowerPoint σ’ένα εξαιρετικό επίπεδο αγγλικών.

Οι μαθητές άμεσα πήραν τη σκυτάλη της ενεργούς συμμετοχής, με απορίες, παρατηρήσεις και σχόλια, κυρίως στην αγγλική γλώσσα. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους όταν ονειρεύονται, αγαπάνε, στοχοθετούν και προσπαθούν, όχι μόνο ως δημιουργική δραστηριότητα, αλλά και επαγγελματικά.