Στον Α΄ κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η Α΄ Δημοτικού πραγματοποίησε εργασία (project) με τίτλο «Μικρασία, Πατρίδα μου», το οποίο περιείχε πλούσιες βιωματικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες γνωρίσαμε τις Αλησμόνητες Πατρίδες μας! Έτσι, κάθε εβδομάδα κάναμε ένα ξεχωριστό ταξίδι μέσα από το οποίο αποκομίζαμε ιστορικές γνώσεις και ξεχωριστές εμπειρίες.

Ένα από τα ταξίδια που κάναμε ήταν στην αρχοντική Σμύρνη. Αξιοποιήσαμε το βιβλίο «Χρωματίζω τη Σμύρνη», εκδόσεις Μένανδρος, και αντλήσαμε πληροφορίες για τα σπουδαία μνημεία της Σμύρνης, τα οποία στη συνέχεια τα ζωγραφίζαμε, συνθέτοντας έτσι το δικό μας βιβλιαράκι με ζωγραφιές.

Ακόμα, παρακολουθήσαμε θεατρικό, αφιερωμένο στη Μικρά Ασία, από τους μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, που μας συγκίνησε και μας έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε τον πόνο εκείνων των ανθρώπων.

Φυσικά, μάθαμε να χορεύουμε Μικρασιάτικους χορούς, ακούσαμε ιστορίες από την Μικρασία, διαβάσαμε βιβλία, μυρίσαμε μπαχαρικά, μάθαμε τραγούδια, γευτήκαμε μικρασιάτικα εδέσματα και θαυμάσαμε αυτό τον σπουδαίο πολιτισμό! Το project μας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στήσαμε στην τάξη μας ένα Μικρασιατικό πανηγύρι, στο οποίο πρώτη θέση είχε ο χορός και τα υπέροχα εδέσματα με μικρασιάτικες συνταγές.

Για να θυμόμαστε όσα ζήσαμε, δημιουργήσαμε τον δικό μας φάκελο – ενθύμιο, μέσα στο οποίο φυλάξαμε το βιβλιαράκι που δημιουργήσαμε με ζωγραφιές μας απ’ τη Σμύρνη και τη σχολική μας εφημερίδα με τις φωτογραφίες και τα νέα μας από όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαμε.

Απολαύστε και εσείς κάποιες από τις υπέροχες στιγμές μας, μέσα από το φωτογραφικό μας υλικό!