Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε δίωρη δειγματική διδασκαλία στο Τμήμα Α1 του Γυμνασίου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της κατά παρέκκλισιν ώρας που τα Εκπαιδευτήριά μας αφιερώνουν στον «Αρχαιοελληνικό Λόγο και Πολιτισμό». Σκοπός της δειγματικής διδασκαλίας ήταν να παρουσιαστούν στην πράξη οι δυνατότητες και οι επιλογές που επιτρέπει στους διδάσκοντες και τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της Α΄ Γυμνασίου το νέο σενάριο με θέμα «Εκκλησία του Δήμου – Αγορά» του Προγράμματος που υλοποιούν τα σχολεία μας «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός».

Μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες, κείμενα και παιχνίδια οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με πτυχές της οργάνωσης και λειτουργίας της Αθηναϊκής Πολιτείας (καταγωγικά ονόματα, δημόσιες συναθροίσεις, δημοκρατικοί θεσμοί, δικαστήρια κλπ.), γνώρισαν σχετικές έννοιες και λεξιλόγιο και συσχέτισαν το μακρινό παρελθόν με μεταγενέστερες ή και σύγχρονες δημοκρατικές πρακτικές που διατρέχουν την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Τη διδασκαλία παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί των Δημοτικών και των Γυμνασίων των Εκπαιδευτηρίων μας. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να διαπιστώσουμε για μια ακόμη φορά πόσο όμορφο είναι να μαθαίνει κανείς παίζοντας και συνδυάζοντας γνώσεις από πολλούς τομείς του επιστητού!