Μαθητές από την Α’ ως την Στ’ τάξη, του Δημοτικού Σχολείου κάθε Παρασκευή μεσημέρι γίνονται μικροί Αγιογράφοι.

Κατά την διάρκεια του μαθήματος της  Βυζαντινής ζωγραφικής τα παιδιά αποκτούν ένα ευλογημένο βίωμα και μία ευχάριστη εμπειρία, αγιογραφώντας εικόνες της Ορθόδοξης πίστης μας.

Τα παιδιά εξοικειώνονται τεχνικά με τα υλικά και τα χρώματα που χρησιμοποιούνται, όπως ξυλομπογιές, τέμπερες και σκόνες αγιογραφίας. Εξοικειώνονται και πνευματικά, αφού στο μάθημα γνωρίζουν τους βίους των Αγίων και την σημασία της Ιερής αυτής Τέχνης.

Κάθε Παρασκευή, λοιπόν, οι μαθητές φορούν τις ποδιές τους, παίρνουν τα πινέλα και τα χρώματα τους, με ενθουσιασμό, χαρά, σεβασμό κι αγάπη είναι έτοιμοι για δράση και αγιογραφικές δημιουργίες!!