Στο Βελιγράδι βρίσκεται από το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου η αποστολή του Λυκείου Μελισσίων “Η Ελληνική Παιδεία” που συμμετέχει στο 5ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό συνέδριο με θέμα:

ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ: 220 χρόνια από τον θάνατό του.
Ο Επαναστάτης Ειρηνιστής και το Όραμα της Βαλκανικής Συναδέλφωσης.
Βιέννη-Τεργέστη-Βελιγράδι

Το συνέδριο διοργανώνουν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Εστία Σερβίας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Εστία Ιταλίας στις 15-19 Νοεμβρίου 2018. Επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βελιγράδι. Πραγματοποιείται στο Δημαρχείο της πόλης του Βελιγραδίου και λαμβάνουν μέρος μαθητές σχολείων της Ελλάδας, της Σερβίας και της Ιταλίας από όλες τις τάξεις του Λυκείου του σχολικού έτους 2018-2019.

Δείτε παρακάτω την πρόσκληση του συνεδρίου:

Η αποστολή του σχολείου μας αποτελείται από 30 μαθητές ενώ τα παιδιά συνοδεύουν οι φιλόλογοι καθηγητές μας κ. Τζανακάκη Φλώρα, κ. Μιχαηλίδης Μάριος, κ. Θρασυβούλου Αντωνία και ο διευθυντής κ. Ράπτης Δημήτριος. Η συμμετοχή μας θα παρουσιαστεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και έχει θέμα: Ο Ρήγας σκεπτόταν ελληνικά και έβλεπε κοσμοπολιτικά. Ακολουθώντας τα χνάρια του σφυρηλατούμε τον σύγχρονο πατριωτισμό. Περιλαμβάνει κείμενο, απαγγελία, μουσική και σκηνική δράση, πλαισιωμένη με τα εικαστικά έργα των μαθητών μας.

Δείτε λίγα πρώτα στιγμιότυπα από την άφιξη του σχολείου μας στο Βελιγράδι και μείνετε συντονισμένοι για νεώτερη ανταπόκριση!