Τεράστια επιτυχία για τη μαθήτριά μας Γεωργία Μαστιχιάδη

Περισσότεροι από 1.000 δρομείς κάθε ηλικίας αψήφησαν τις προγνώσεις για έντονη κακοκαιρία και έδωσαν με την παρουσία τους τη λάμψη που αρμόζει σε έναν αγώνα που γίνεται προς τιμή του Σπύρου Λούη, του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη στον Μαραθώνιο.

Στους ετήσιους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» που διοργανώνει από φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 εγκαινιάζοντας έναν νέο αθλητικό θεσμό για την πόλη, το Μαρούσι έζησε μία μέρα γεμάτη αθλητισμό και δυνατές στιγμές.

Τον συντονισμό του αγώνα είχε αναλάβει η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING με τη συνεργασία του σωματείου για την στήριξη ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Ελλάς, ενώ η χρονομέτρηση έγινε με τα συστήματα της κορυφαίας εταιρείας στον κόσμο My Laps.

Ανάμεσα στους 255 δρομείς όλων των ηλικιών στον αγώνα των 5 km, συμμετείχαν εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχολείο μας, 5 μαθητές και 2 μαθήτριες.

Τεράστια επιτυχία από την 14χρονη Γεωργία Μαστιχιάδη του Γ1 που τερμάτησε σε 24’29’’!

Κατέκτησε την 3η θέση ανάμεσα στις 139 γυναίκες (!) που συμμετείχανκαι την 22η θέση στο σύνολο (ανδρών και γυναικών) και παρέλαβε το χάλκινο μετάλλιο από τον Δήμαρχο του Αμαρουσίου, κ. Γεώργιο Πατούλη. Καλά λόγια για την Γεωργία είχαν να πουν όλοι όσοι την γνωρίζουν από τις προπονήσεις της στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού τεχνικού Στίβου/Αλμάτων,  Γεωργίου Πομάσκι. Ανάμεσά τους  ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου-σφυροβόλος, εκτός των άλλων, 15 φορές (!) Πανελληνιονίκης, 5 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες – 12ος Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϋ το 2000. (βλ.φωτογραφία)

Μεγάλη επίδοση και από την 2η μαθήτριά μας που συμμετείχε, την Εφραιμία Παναγιωτίδου του Γ2, η οποία με χρόνο 29’13’’ κατέκτησε την 13η θέση στις γυναίκες και την 56η στην γενική κατάταξη.

Αξιόλογες επιδόσεις και από τους μαθητές μας που συμμετείχαν για πρώτη φόρα σε τόσο δύσκολο, αλλά και τεχνικό αγώνισμα.

Οι επιδόσεις τους και η κατάταξή τους, όπως ανακοινώθηκαν επίσημα από την διοργανώτρια αρχή:

  •   Χατζηγεωργίου Ιάσων (Α2)  :  28’26’’ — 42ος και 35ος στην γενική κατάταξη
  •   Χατζηγεωργίου Κίμων (Γ2)  :  28’26’’ – 43ος και 36ος στην γενική κατάταξη
  •  Σουπίδης Φίλιππος (Γ2)      :  33’22’’ – 72ος και 129ος στην γενική κατάταξη
  •  Τζουρμανάς Κωνσταντίνος  (Γ2) : 33’23’’ – 73ος και 130ος στην γενική κατάταξη
  •  Χαλδούπης Μάριος (Γ2) :       33’23’’ – 74Ος και 131ος στην γενική κατάταξη

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο νέο αυτό θεσμό που καθιερώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου έφτασαν τις 1500 στους 3 αγώνες (10 km,5 kmκαι 1km)ξεπερνώντας κάθε αναμενόμενη προσδοκία.

Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του σωματείου MDA Ελλάς καθώς και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Μέγας χορηγός των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» ήταν ο ιατρικός όμιλος Υγεία. Τη διοργάνωση υποστήριξαν, επίσης, οι εταιρίες 3Ε και Dole, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν το MAD TV, ο ANT1, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Realfm 97.8, MAD Radio 106.2, Kiss 92.9 fm, το διαδικτυακό ραδιόφωνο Readyo.gr, και το περιοδικό RUNNER.

Από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στην Γεωργία.