Το σχολείο μας και φέτος, αυτές τις γιορτινές μέρες έδωσε το παρόν σε διάφορους φορείς, με σκοπό να μεταδώσει το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου!

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές της Ε’ τάξης επισκέφτηκαν τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Maison Sofos και βρέθηκαν δίπλα στα περήφανα γηρατειά. Μέσα σε μια ευχάριστη και εορταστική ατμόσφαιρα τραγουδήσαμε με την ψυχή μας, απαγγείλαμε χαρούμενα χριστουγεννιάτικα ποιήματα και φυσικά ψάλλαμε τα παραδοσιακά κάλαντα για να μεταβιβάσουμε σε όλους το μήνυμα πώς ο Χριστός γεννάται!

Αυτή η επίσκεψή μας είχε αμφίδρομα οφέλη. Από την μία, οι γέροντες και οι γερόντισσες μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο, ένιωσαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι και μας ομολόγησαν στο τέλος ότι συγκινήθηκαν ιδιαίτερα και τους θυμίσαμε τα δικά τους παιδικά χρόνια. Όμως και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τις καρδιές τους, να προσφέρουν αγάπη και καλή διάθεση. Μας δόθηκε η δυνατότητα να δούμε μια διαφορετική πλευρά της ζωής, να ευαισθητοποιηθούμε και να νιώσουμε πιο κοντά μας ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ζεστασιά, αγάπη, φροντίδα και παρέα.

Λίγο πριν αποχαιρετιστούμε, ανταλλάξαμε εγκάρδιες ευχές και γλυκίσματα και φύγαμε από εκεί ωφελημένοι και χαρούμενοι, έχοντας στο νου μας το χαμόγελο και τις ευχαριστίες των τροφίμων. Και αυτές τις γιορτινές μέρες – και όχι μόνο αυτές – ας μην ξεχάσουμε και τους δικούς μας παππούδες και γιαγιάδες. Το αξίζουν!