Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2022-2023 διοργάνωσε τη Διεθνή Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής με την εκπόνηση 10 εκπαιδευτικών / καλλιτεχνικών προγραμμάτων.
Απώτερη στόχευση των προγραμμάτων που συνέθεσαν την Ολυμπιάδα ήταν η καρποφόρα διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα που τα γέννησε.
Η μαθήτρια της Ε’ Τάξης (σχολικό έτος 2023-2024) Ελευθερία – Μαργαρίτα Καβαλλιεράτου δήλωσε συμμετοχή στο εικαστικό πρόγραμμα «αγκαλιάΖΩ τη ΓΗ». Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων 4 έως 18 ετών σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο, ώστε να φιλοτεχνήσουν έργα αφιερωμένα στην κλιματική αλλαγή και στην προστασία του πλανήτη μας.
Ανάμεσα στα διακριθέντα 103 έργα (στο σύνολο των 10.000 από την Ελλάδα και από 30 χώρες του εξωτερικού) ήταν και αυτό της μαθήτριας του Σχολείου μας Ελευθερίας – Μαργαρίτας, η οποία παρέλαβε το μετάλλιο και τον έπαινό της σε μια λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι μικροί «ολυμπιονίκες της τέχνης» έτυχαν επινίκιας υποδοχής και είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν επίσημα με τα έργα τους, τα οποία θα συνθέσουν εν καιρώ μία άρτια συλλογή παιδικής ζωγραφικής, αλλά και θα οδηγήσουν σε μια σειρά εικαστικών δράσεων με διαπολιτισμικές διαστάσεις.
Συγχαίρουμε την Ελευθερία – Μαργαρίτα Καββαλιεράτου για την τόσο τιμητική διάκριση, κυρίως δε για τη συνεχή αξιοποίηση του ταλέντου της και την ενεργό συμμετοχή και ανταπόκριση σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που προωθούν αληθινές αξίες και στοχεύουν σε έναν καλύτερο και ομορφότερο κόσμο!