Μαθητές του δημοτικού σχολείου Ηρακλείου συμμετείχαν σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας «Γαλιλαία». Η «Γαλιλαία» προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα και μέσω αυτού του διαγωνισμού αποσκοπούσε, οι μαθητές να γνωρίσουν το έργο της, να ευαισθητοποιηθούν και να εκφραστούν εικαστικά ή ψηφιακά σε ένα έργο ζωγραφικής σχετικό με το θέμα: «Ας μην αφήσουμε κανένα χωρίς τη φροντίδα που χρειάζεται στην ασθένεια».

 

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», πραγματοποιήθηκε η γεμάτη χαρά και έμπνευση, εορταστική εκδήλωση της τελετής βράβευσης. Από 230 ζωγραφιές παιδιών από όλη την Ελλάδα, δόθηκαν 9 συνολικά βραβεία, 3 για κάθε σχολική βαθμίδα. Όλες οι συμμετοχές των παιδιών μας ήταν εξαιρετικές, απέσπασε όμως το 1ο Βραβείο για τη βαθμίδα του Δημοτικού η μαθήτρια της Ε’ Τάξης, Μαριαλένα Παναγοπούλου:

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά απέσπασε ως δημιουργικό και πρωτότυπο το σχέδιο των μαθητριών της Ε’ Τάξης, Αγγελική Θεοφιλοπούλου και Φιλάνθη-Χριστίνα Κούνα:

 

Εξαιρετικές προσπάθειες και αξιέπαινες είναι και οι προσπάθειες των υπολοίπων μαθητών μας: Μιχαλάκης Δημήτριος (Δ’ Τάξη), Κουφοπούλου Ζωή (Ε’ Τάξη), Μοσχούρη Ειρήνη- Αργυρώ (Ε’ Τάξη), Φυτάς Γεώργιος (Ε’ Τάξη), Μιχαλάκη Παρασκευή (ΣΤ’ Τάξη) και Ισοπούλου Εμμέλεια (ΣΤ’ Τάξη)