Συγχαίρουμε το μαθητή μας Χριστόδουλο Σπανό της Α΄ Γυμνασίου Αμαρουσίου για την πρωτοποριακή προσωπική του δημιουργία  που έγινε viral στο διαδίκτυο και αφορά την ιστορική μάχη της Αράχωβας (Νοέμβριος 1826), στα πλαίσια των Δράσεων για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Όπως μας δήλωσαν  οι γονείς του, ο 12χρονος Χριστόδουλος φοιτά στην “Ελληνική Παιδεία” από την τρυφερή ηλικία των 3 χρόνων και έχει γαλουχηθεί με τις αξίες και τα ιδανικά του σχολείου μας. Έχοντας αριστεύσει στις περσινές εξετάσεις των υποτροφιών για την εισαγωγή στο Γυμνάσιο καταφέρνει να συνδυάζει το πάθος για μελέτη με την δημιουργική ενασχόληση.

Η stop motion lego movie που έφτιαξε, συνεχίζει διαρκώς να ελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών και μαζί τα δεκάδες δημοσιεύματα και τις συνεντεύξεις που έδωσε ο ίδιος, ένα μικρό δείγμα των οποίων δημοσιεύουμε.

Ευχόμαστε στο Χριστόδουλο να συνεχίσει να εμπνέεται, να δημιουργεί και να προβάλλει την πατρίδα μας την Ελλάδα και ευχαριστούμε τους γονείς του για τα καλά τους λόγια, που αφορούν τη συμβολή και του σχολείου μας πέραν της πρωταρχικής δικής τους στην ανατροφή του.

Δείτε την ταινία του Χριστόδουλου εδώ:

δείτε και εδώ:

https://www.ethnos.gr/ellada/150938_25i-martioy-1821-12hronos-eftiaxe-me-lego-epiki-tainia-ti-mahi-tis-arahobas?amp