Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Οικονομικός Διαγωνισμός, που οργανώνεται  από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), στο πλαίσιο του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών του Γυμνασίου στην οικονομική επιστήμη.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Η ιδέα του επιχειρείν στην Α΄Γυμνασίου» και σε αυτόν συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην Α΄Γυμνασίου σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι 4 μαθητές μας, που φοιτούν στη Α’ Γυμνασίου του συγκροτήματος Ηρακλείου… και συμμετείχαν στον παραπάνω διαγωνισμό, διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν!

1ο Βραβείο Διάκρισης για την πρώτη καλύτερη επίδοση πήρε ο μαθητής ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ με 15/15 ορθές απαντήσεις.

2ο Βραβείο Διάκρισης για την δεύτερη κάλυτερη επίδοση έλαβαν οι: ΜΠΑΡΤΖΑ ΠΑΝΩΡΑΙΑ, ΝΕΟΦYΤΟΥ ΜAΡΙΟΣ, ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ με 14/15 ορθές απαντήσεις.

Βεβαίωση συμμετοχής, πρόκειται να λάβουν όλοι, και οι 16 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, για την φιλότιμη προσπάθειά τους.

Συγχαίρουμε τους βραβευθέντες μαθητές μας για την σπουδαία επιτυχία τους. Μας έκαναν υπερήφανους και απέδειξαν ότι το ταλέντο σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά και την επίμονη προσπάθεια, φέρνουν άριστα αποτελέσματα.

Συγχαίρουμε επίσης, και όλη την ομάδα των 16 μαθητών και μαθητριών, για την συμμετοχή τους τόσο στον διαγωνισμό, όσο και στα 10 περίπου προαιρετικά μαθήματα προετοιμασίας, στα οποία παρευρίσκονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, ανελλιπώς.

Ευχόμαστε η πρώτη αυτή γνωριμία με την Οικονομική Επιστήμη, να αποτελέσει για όλους εφαλτήριο για περαιτέρω ενασχόληση με τον υπέροχο κόσμο των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας!