Συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή του σχολείου μας Ορέστη Λιγνό για το Χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Όσλο της Νορβηγίας από 6-16 Ιουλίου 2022. Είναι το δεύτερο μετάλλιο του Ορέστη μας σε έναν από τους υψηλότερου κύρους διαγωνισμούς μαθηματικών στον κόσμο.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 600 μαθητές Λυκείου από 104 συνολικά χώρες από όλο τον κόσμο. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν ήδη διακριθεί στους εθνικούς διαγωνισμούς των χωρών τους. Η Ελληνική ομάδα πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της σε συγκέντρωση μονάδων. Βρέθηκε στην 26η θέση, μπροστά από χώρες με μεγάλη παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες σε ένα δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό.

Ο Ορέστης εκπροσώπησε τη χώρα μας ως ένας από τους 6 πρώτους μαθητές οι οποίοι είχαν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στον Αρχιμήδη, την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας και στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κύπρο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή μας και όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής για τη μεγάλη τους επιτυχία!