Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Μελισσίων για το 1ο Βραβείο που κέρδισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό 1821 Wikipedia Challenge: «Γίνε ένας σύγχρονος Εγκυκλοπαιδιστής»!

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μαθητές μας εργάστηκαν με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό, παράγοντας επιστημονική εργασία. Αναζητώντας πληροφορίες σε έγκριτα βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες, εμπλούτισαν ή μετέφρασαν ήδη υπάρχοντα λήμματα σχετικά με την Επανάσταση του 1821 και δημιούργησαν νέα.

Ο εν λόγω Διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2021 από τη Wikipedia σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και είχε ως στόχο τη γνωριμία εκπαιδευτικών και μαθητών με τη λειτουργία της Wikipedia, τη χρήση της ως παιδαγωγικού εργαλείου και την ενεργή συνεισφορά της εκπαιδευτικής κοινότητας στον εμπλουτισμό του περιεχομένου της με λήμματα σχετικά με το 1821. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου το οποίο υποστήριξε το διαγωνισμό καθ’όλη τη διάρκειά του κάνει εκτεταμένη αναφορά στη σπουδαιότητα της δράσης και τη μεγάλη προσφορά του σχολείου μας! [ Πηγή ]

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν αρκετά σχολεία, 18 εκ των οποίων κατάφεραν να προκριθούν στη 2η φάση του Διαγωνισμού. Τελικά νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του σχολείου μας!

Συγχαίρουμε όλους όσους κατέβαλαν κόπους και ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει κίνητρο για την περαιτέρω ενασχόλησή τους με την ιστορία της πατρίδας μας!